fbpx

Milatović protiv savkog revizionizma Drugog svetskog rata

Milatović protiv savkog revizionizma Drugog svetskog rata

Foto: Beta

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da je protivnik svakog revizionizma kada je reč o Drugom svetskom ratu, prenela je RTCG.

Milatović je, na dijaloškom forumu „Crna Gora između istorijskog revizionizma i evropskog antifašizma“ poručio da kao predsednik želi da gradi mostove prema svim ljudima i organizacijama koje Crnoj Gori žele dobro.

Kao neko čiji su preci ugradili sebe u temelje današnje Crne Gore kroz učešće u Narodnooslobodilačkoj borbi (NOB), želim da budem afirmator antifašističkog pokreta, poručio je Milatović.

Izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević rekla je da je antifašizam u Crnoj Gori dominantno ispražnjen od sadržaja, a ta kriza antifašističkih vrednosti već razorno deluje na građansko biće crnogorskog društva.

Dodatni je izazov što na retoričkoj ravni imamo i one koji slave antifašizam iz perioda 1941-1945, dok u praksi gaze sve antifašističke principe, rekla je Daliborka Uljarević.

Forum „Crna Gora između istorijskog revizionizma i evropskog antifašizma“ održava se na Cetinju, u susret obeležavanju 13. jula – Dana državnosti, a organizovan je sa neformalnom grupom crnogorskih intelektualaca „STEGA“.

Agencije