fbpx

Milan Miličević otkriva ko mu je "napakovao" optužnicu: Zašto tužioci ne gone Rufija?

Milan Miličević otkriva ko mu je "napakovao" optužnicu: Zašto tužioci ne gone Rufija?

Foto: Oslobođenje

Lider SDS-a kaže da iza optužnice stoji povjerenik SDA za Teslić Alen Seferović, koji je svojevremeno bio odbornik PDP-a

Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv predsjednika Srpske demokratske stranke Milana Miličevića koji je krajem jula saslušan u ovoj pravosudnoj instituciji u svojstvu osumnjičenog, nakon što je jedan od investitora u Tesliću prijavio da mu Miličević kao načelnik Opštine opstruiše izgradnju objekta.

Nakon što je optužnica podignuta, Miličević je kazao da je sve davno dogovoreno i precizno tempirano, te da ima političku pozadinu. Ističe da iza optužnice stoji povjerenik SDA za Teslić Alen Seferović, koji je svojevremeno bio odbornik PDP-a u teslićkom parlamentu.

- Seferović je glavni organizator najveće izborne krađe u Republici Srpskoj u vrijeme referenduma u Tesliću. Njegov glavni prijatelj u ovom režiranju je Radislav Đurić Raša, koji je Opštinu ogolio za milione. Tu je neizostavno i Srđan Klječanin Rufi, još jedan od organizatora brojnih kriminalnih radnji i čovjek koji uništava šume i rude Teslića i cijele Republike Srpske, kazao je Miličević.

Prvi čovjek Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović podsjetio je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prije nekoliko mjeseci, u obraćanju sa govornice Narodne skupštine RS-a, javno prijetio Miličeviću.

- Zanimljivo je da je tužiteljka SNSD-a Dragica Glušac prije dva dana napisala i potvrdila optužnicu protiv Miličevića. Glavni “oštećeni” u cijeloj priči je Rufijev pobratim i koalicioni partner, povjerenik SDA u Tesliću Alen Seferović. Sve je viđeno više puta ranije pred izbore, kada je protiv Miličevića, kao i ostalih lidera opozicije, podizana optužnica zbog parking kartica, a montirani sudski procesi su se završavali poslije izbora tako što sve utihne, govori Vukanović.

Niko od tužilaca RS-a, dodaje on, nije pokušao da istraži otkud Rufiju više od 50 miliona maraka da kupi zemlju na Jahorini i da otvori rudnik uglja u Bistrici kod Prijedora, ali za progon političkih neistomišljenika postoji dovoljno i vremena i energije i para.

Osobođenje