fbpx

Stiže film o rege legendi - Bob Marley: One Love

Stiže film o rege legendi - Bob Marley: One Love

Foto: Screenshot

Paramount Pictures objavio je službeni trejler o nezaboravnom muzičaru i pjevaču Bobu Marleyju. Riječ je o biografskom filmu i velikom muzičkom spektaklu, koji u kina dolazi 14. februara 2024.

 Bob Marley: One Love prikazaće život legendarnog i neprežaljenog muzičara, čije su pjesme i riječi odašiljale veliku snagu i ljubav. Gledaoci će moći otkriti kako je tekao Marleyjev muzički put prepun izazova i kako je nastalo sve ono po čemu ga mnogi danas pamte i slušaju, prenosi Index.hr.

Reditelj filma je Reinaldo Marcus Green (Kralj Richard), dok na scenariju rade Terence Winter (Vuk s Wall Streeta), Frank E. Flowers (Raj na zemlji) i Zach Baylin (Creed 3). Marleyja će glumiti Kingsley Ben-Adir, a njegovu suprugu utjelovit će Lashanna Lynch. Osim njih, u filmu će se pojaviti Michael Gandolfini, James Norton, Sam Palladio i Michael Ward.

bob marley one love film

Foto: Screenshot

Bob Marley bio je jamajčanski pjevač, muzičar i tekstopisac, koji je za života svojim riječima nadahnjivao brojne obožavatelje muzike. Smatralo ga se jednim od najzaslužnijih za popularnost reggaea, a nerijetko ga se nazivalo i kraljem tog žanra. Marleyja su krasile osebujne vokalne vještine, a svojim je porukama budio nadu i bio inspiracija mnogima.