fbpx

Pariz dobio ulicu Dejvida Bouvija

Pariz dobio ulicu Dejvida Bouvija

Foto: AP

Dejvid Bouvi je zvanično dobio ulicu u Parizu, pošto je u 13. gradskom arondismanu svečano otkrivena ploča sa njegovim imenom.

 Grad Pariz učinio je nekadašnju britansku muzičku zvijezdu Dejvida Bouvija besmrtnim time što je jednu ulicu nazvao njegovim imenom, na dan kad bi on napunio 77 godina, javlja AP.

david bowie 1100

"Živeo rok, živio pop, živio Dejvid Bouvi i živio Pariz", rekao je otkrivajući ploču Žerom Kume, čelnik tog gradskog okruga, na 77. rođendan legendarnog muzičara koji je preminuo 2016. godine.

Prisutni su bili ljudi bliski umjetniku, uključujući dizajnerku Agnes B. koja je Bouvija oblačila 25 godina. Bouvijeva porodica bila je je zadržana u Njujorku i nije mogla da stigne na vrijeme, objasnio je Žerom Solinji, prijatelj i biograf pjevača.

Pojavilo se i mnogo obožavalaca, uključujući oko stotinu članova kluba obožavatelja "Bouvi Frans", prenosi Figaro.

Inicijativu je pokrenuo Žerom Kume, obožavatelj Bouvija, koji je u februaru 2020. dobio odobrenje pariskog savjeta da jedna ulica dobije ime Dejvida Bouvija.

Ta ulica, duga 50 metara, potpuno je nova jer je napravljena u blizini stanice Austerlic, kao dio oživljavanja tog dijela Pariza.