fbpx

Pariz dobio Kuću priča

knjige djevojcica foto pixabay

Foto: Pixabay

Pariz sada ima svoju Kuću priča po uzoru na Švedsku i Norvešku, gdje djeca kroz igru zavole knjigu, što ih kasnije potiče da više čitaju. Pričaonica, otvorena u junu u pariškoj Latinskoj četvrti, posvećena je dječjoj književnosti i zasad je jedina u Francuskoj. 

Osnovana u partnerstvu s izdavačkom kućom Zabavna škola, Kuća priča razvija maštu, osobito kroz priče izdavača, pionira dječje književnosti. U prostoru od 130 kvadratnih metara djeca mlađa od sedam godina mogu istraživati svijet mašte, listati slikovnice i slušati priče koje im pričaju glumice, vaspitačice pričalice, prenosi Hina.

Među omiljenim su Cornebidouille, priča o strašnoj vještici koja pravi gadnu juhu punu crva i pauka, ili Max i maksičudovišta s bićima sa šiljastim zubima što cvokoću kada ih njihov kralj Max ošine pogledom.

Mladim čitačima se svaki mjesec nudi deset novih naslova.

"Upoznavanje s knjigom kroz igru temelj je našeg projekta (...) Tu se dijete igra kao da je lik u priči, a prostor je uređen tako da podsjeća na priču koju sluša. Zabavna škola posjeduje fond od 6000 knjiga i objavljuje 400 novih naslova godišnje. Neki misle da je naziv naše kuće oksimoron, a ja mislim da su to sinonimi. Škola i zabava mogu nam se činiti kao suprotni pojmovi, ali to je zapravo ista stvar", rekao je Guillaume Fabre, suvlasnik izdavačke kuće.