fbpx

BL ART festival i ove godine u Društveno Kulturnom Centru „Incel“

BL ART festival i ove godine u Društveno Kulturnom Centru „Incel“

Banja Luka Art festival kojeg oraganizuje udruženja Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista “Geto” počinje u četvrtak 29. augusta u prostorijama Društveno Kulturnog Centra „Incel“ a završava u subotu 31. augusta.

Ovogodišnji regionalni BL ART Festival donosi moguće odgovore na pitanja roda, seksualnosti i identiteta kroz različite forme umjetničkih radova koji objedinjuju ovogodišnji BL Art Festival i temu „Seks i politika“.

Umjetnici Jana Jovašević, THE RADICAL BOYZ, Udruženje mladih i napaljenih, Ivana Ranisavljević, Luka Joksimović, Dunja Čorlomanović i Nikola Tomić će tokom trajanja festivala kroz intervencije, performanse i instalacije otvarati razmišljanja stavljajući fokus na odnos društva prema individualnoj svijesti da osjeti, razumije i spozna.

Filma „Mamula All Inclusive ” reditelja Aleksandra Reljića publici će pokazati kako novac može kupiti sjećanje i pretvoriti mjesto patnje u mjesto dekadencije kroz ličnu priču Ive Markovića. Nakon projekcije na otvorenom koja je zakazana za petak 30. august održaće se razgovor sa autorom filma kojeg će voditi Jugoslav Jevđić. U muzičkom dijelu za petak veče nastupa Saša Đorđević koji je banjalučki kreativac, dizajner, animator i DJ.

U subotnjem dnevnom programu predstaviće se lokalni i regionalni izlagači na Kult Buvljaku koji okuplja kreativce i kolekcionare ploča, knjiga i garderobe. U muzičkom dijelu festivala nastupaće bend The Cyclist Conspirac, muzički sastav Inkel, umjetnici Lenhart Tapes i Zoja Borovčanin te Mile Popović koji stoji iza naziva DJ M.I.L.E.

Kustosica ovogodišnjeg festivala BL ART je Isidora Branković iz Vagon Galerije dok vizualni identitet potpisuje umjetnik Luka Matić.                  

                     Pročitajte i  Dekonstrukcija „Seksa i politike“ na BL Art Festivalu