fbpx

Željko Marić imenovan za viceguvernera Centralne banke BiH

Centralna banka BIH 696x454

Upravni odbor Centralne banke Bosne i Hercegovine (BiH) dao je, na sjednici 10. avgusta, odobrenje guverneru Senadu Softiću da imenuje Željka Marića za viceguvernera Centralne banke na period od četiri godine, saopšteno je u srijedu, 11. avgusta iz Kancelarije za komunikacije Centralne banke BiH.

U saopštenju se ističe da Marić dolazi na upražnjeno mjesto viceguvernera kojem je, u prethodnom periodu, istekao mandat.

Željku Mariću, mandat počinje 16. avgusta, a biće, kako navode u Centralnoj banci, zadužen za Sektor za statistiku, servisiranje spoljnog duga, evropske integracije i platne sisteme, prenosi RSE.
U saopštenju se dodaje da je Upravni odbor na sjednici 10. avgusta dao odobrenje i za imenovanje Edisa Kovačevića na poziciju zamjenika glavnog internog revizora na period od četiri godine, počevši od 1. septembra.

Kovačević, kako se ističe, dolazi na upražnjeno mjesto po odlasku u penziju prethodnog zamjenika glavnog internog revizora.

Odluke je Upravni odbor Centralne banke BiH usvojio nakon što je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH saopšteno kako je na hitnoj telefonskoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak naveče, 9. avgusta, imenovan novi-stari sastav Upravnog odbora Centralne banke BiH.
Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopšteno je nakon telefonske sjednice 9. avgusta, da su on i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasali su za imenovanje novog-starog sastava Upravnog odbora, a da je treći član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, bio protiv.

Iz kabineta Milorada Dodika demantovali su u utorak, 10. avgusta, da je prethodnu noć održana telefonska sjednica tog tijela na temu imenovanja Upravnog odbora Centralne banke BiH kojem je isticao šestogodišnji mandat.

Radio Sarajevo