fbpx

Tegeltija ide na čelo SM BiH

1tegeltija

U Banjaluci je večeras održana sjednica Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijal-demokrata na kojoj su usaglašena personalna rješenja za pozicije u sastavu nove Vade Republike Srpske.

SNSD će osim premijera u novoj Vladi Republike Srspke imati i 8 ministara, potvrđeno je nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke.

Pored SNSD-a svoje ministre će imati DNS, stranka Nedeljka Čubrilovića, Socijalistička partija, NDP i Ujedinjena Srpska. Dodik je rekao da još uvijek nije poznato koje će ministarske pozicije na nivou Bosne i Hercegovine dobiti SNSD, ali da već imaju kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Izvršni komitet SNSD-a odlučio je večeras da kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH te stranke bude Zoran Tegeltija, sadašnji ministar finansija RS.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD kazao je nakon sjednice da je rano govoriti o imenima ministara u Savjetu ministara BiH.

RS bi sutra na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS trebalo da dobije novu vladu, koju će predvoditi Radovan Višković, dosadašnji šef Kluba SNSD-a u parlamentu.

SNSD –ov prijedlog  za ministra za prostorno uređenje je dosadašnja ministarka Srebrenka Golić, Anton Kasipović za ministar pravde, a Zlatan Klokić, za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju. Dragan Lukač kako predlažu ostaće ministar unutrašnjih poslova.

Alena Šeranića, predlažu za fotelju ministra zdravlja i socijalne zaštite.

Dodik je naveo da bi novi ministar finansija trebalo da bude Zora Vidović, poljoprivrede Boris Pašalić, dok će Srđan Rajčević biti na čelu novoformiranog ministarstva koje će se baviti informacionim tehnologijama.

(BN)