fbpx

Protest: Teroru će doći kraj!

1teror

Protesti građana počeli su sinoć u banjalučkom parku. 

Nebojša Vukanović (SDS) prvi se obratio građanima i rekao da će kapitulirati i Baja, i da će i ovom teroru doći kraj.

On je prozvao i Srpsku pravoslvnu crkvu i policiju, navodeći da je njima mjesto uz narod a ne uz vlastodršce... "Lukač je juče trebao da dođe u skupštinu i to u bijeloj košulji i s bijelom zastavom, jer je kapitulirao pred međunarodnom zajednicom", kazao je Vukanović, aludirajući time na odustajanje uvođenja rezervnog sastava policije kako su to prethodni mjeseci najavljivali. 

Nakon Vukanovića na binu se popela i poslanica PDP Jelena Trivić, koja je i profesorica banjalučkog Ekonomskog fakulteta, koja je rekla da su ovo patriote a ne oni koji se busaju i koji su uništili tri banke i javna preduzeća... "Ovo je sloboda, ovo je patriotizam...", rekla je Trivićeva i dodala da je ovo borba i za bolje plate, penzije, zdravstvo i bolje sutra...

Ona je saopštila i zahtjeve da nadležni dozvole okupljanje na Trgu Krajine do ponedeljka, da se zaustavi tortura i represija nad građanima Banjaluke kao i da poliicja prestane legitimisanje građana i to ODMAH.

1teror 1

Draško Stanivuković (PDP) je pobrojao imena ljudi, koji su ubijeni i čije ubice nikada nisu otrkivene...Milana Vukelića, Đurića, Krunića, Kneževića...Davida, navodeći da će borba biti neprestana dok se pravda ne zadovolje... Ovo je naš početak borbe ... Ne smiju da nas batinaju, ne smiju da nas legitimišu i već sutra ću biti u parku, pored Petra Kočića i neka me legitimišu... U ponedjeljak treba da nam odobre trg, ako zabrane u četvrtak smo ponovo ovdje u parku", rekao je Draško Stanivuković okupljenim građanima...

– Banjaluka je prošle godine pobijedila. A tek će naredne, ja to znam – poručio je Stanivuković.

Sa građanima na protestu su i opozicioni lideri Vukota Govedarica, Branislav Borenović i Mladen Ivanić, kao i nekoliko poslanika opozicije SDS i PDP.

Građani Banjaluke okupili su se u banjalučkom Parku Mladen Stojanović kako bi na miran način iskazali svoje negodovanje zbog policijske represije koja se dešavala posljednjih dana u centru Banjaluke.

Do protesta je došlo nakon što je policija Republike Srpske posljednjih dana legitimisala i provodila silu nad članovima grupe Pravda za Davida, kao i onim licima koji su im davali podršku.

Organizatori mirnog protesta su opozicioni poslanici Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović.

Poslanici su tražili da večerašnje okupljanje bude na Trgu Krajine,ali im to nije dozvoljeno.

(BN TV)