fbpx

Predan zahtjev za smjenu komplet VSTV na čelu sa Milanom Tegeltijom

pravda za dzid

Dva bratska udruženja iz Sarajeva i Banja Luke danas su predati zahtjev za smjenu sadašnjeg predsjednika VTVS-a Milana Tegletije.

Ova dva uduženja su proizašla iz neformalnih grupa građana Sarajeva i Banja Luke i već godinama se zalažu za vladavinu prava i ljudske slobode. Kao preduslov za ostvarenje svih njihovih ciljeva su upravo reforme i smjene ljudi iz pravosuđa , koji su doveli do toga je više od 90% građana ne vjeruje pravosudnim institucijama naše zemlje. Jedna od ključnih osoba u svemu tome je upravo predsjednik VTVS-a Milan Tegeltija, za koga se u javnosti vežu brojne afere i koruptivne radnje ("Potkivanje 1 i 2" ).

Danas ispred udruženja građana Put Pravde koje je nastalo iz neformalne grupe Pravda Za Davida predan je zahtjev za smjenu komplet VSTV na čelu sa Milanom Tegeltijom. Ne možemo dopustiti da imamo vrh pravosudnog sistem koji u javnosti odašilje sumnju u bilo kakve koruptivne radnje. Porodicama Dragičević , Memić i njihovom advokatu gospodinu Feragetu ne trebaju nikakvi audio i video snimci kojima bi se bilo ko iz VSTV diskreditovao. Ove porodice tu korupciju osjete na svojoj koži kroz procese kojima se traži odgovornost za ubistva njihovih najmilijih. Porodica Memić je izložena ovoj korupciji pet godina , porodica Dragičević skoro tri godine. Ovakvom pravosuđu se svi moramo suprotstaviti ako želimo pravnu i sigurnu zemlju za sve njene građane. Zato danas pozivamo komplet VSTV da podnesu ostavke i na taj način pokažu da rade savjesno i odgovorno u interesu svih građana. Poručeno je iz udružena građana "Put Pravde".

Slobodna riječ