fbpx

Pravda za Davida: Da ne vjerujemo u istinu ne bi dolazili ovdje tako istrajno

2pravda za davida BN

Građani Banja Luke i članovi grupe Pravda za Davida i 289. dan okupili su se da se zajedničkim snagama izbore za istinu i pravdu u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

U porti Hrama Hrista Spasitelja, oko stotinjak građana se okupilo da bi zapalili svijeće za pokojnog Davida. Mirno i dostojanstveno, kao i svaki put do sad, postavili su pitanje: - Ko je ubio Davida Dragičevića?

Članovi grupe Pravda za Davida poručili su da će i dalje nastaviti da se bore za istinu i pravdu, izvještava BNTV

"Mi nećemo dozvoliti da naš mučenik David doživi i goru smrt od one prve i s ovoga mjesta poručujem Davoru i Suzani da smo uz njih dok preživljavaju najtužnije dane svog života",kaže Nada Figurek, član grupe "Pravda za Davida".

I okupljeni građani su uz roditelje ubijenog Davida, Davora i Suzanu.

"Da se jednom dođe do pravde i istine, da se kaže i da prestanemo sa agonijom".

"Da ne vjerujemo u istinu ne bi dolazili ovdje tako istrajno, to je postalo dio nas i logično je da očekujemo samo to i ništa više", poručuju okupljeni građani.

Kažu da ih politika ne zanima.

"Od nas niko neće biti ni u vladi ni ne daj bože nigdje zanima nas samo istina i pravda. Čovjeku su ubili dijete pričamo o posljednjem čovjeku Davoru, a da ne spominjemo one prethodne neriješene slučajeve".

Od 30. decembra i posljednjeg velikog javnog skupa Pravda za Davida na centralnom banjalučkom trgu, građani se okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja jer je policija zabranila održavanje skupova "Pravda za Davida.