fbpx

Poziv za učešće u snimanju emisije “Perspektiva” u Banjaluci

Poziv za učešće u snimanju emisije “Perspektiva” u Banjaluci

Udruženje “Perspektiva plus” i produkcijska kuća „Mebius film“ iz Sarajeva pozivaju mlade iz Banja Luke i okoline da se prijave za učešće u snimanju dokumentarno-dijaloške TV emisije za mlade „Perspektiva“.

Termini snimanja: utorak 20.2., srijeda 21.2. i četvrtak 22.2.2024. (po 75 min. dnevno)

Ukoliko želite učestvovati u snimanju „Perspektive“, koja se emituje na preko 35 TV stanica u regionu, portalu i društvenim mrežama Radio Slobodna Evropa, prijavite se putem e-maila: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. ili Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. ili putem sljedećeg linka https://forms.gle/qSRQ78RHF4mRwYUf7

Prijave se primaju do 18.2.2024. godine. Broj učesnika je ograničen.

Tema 9. sezone “Perspektiva” je “BUDUĆNOST JE NAŠA”. Želimo čuti kako mladi vide svoju budućnost. Koje su to vaše potrebe i želje, koje su vrijednosti društva u kojem živite, kakvi su vam planovi za budućnost, gdje se vidite za deset godina, šta vam je potrebno da ostanete živjeti u svojoj zemlji? Prijateljstvo, empatija, sloboda da budete to što jeste, ljudska prava, tolerancija, teme su o kojima želimo čuti vaša mišljenja. Otvorit ćemo rasprave o različitim pitanjima, promovisati dijalog i potaknuti komunikaciju. Možete inicirati sve teme koje smatrate da su važne, dajemo vam priliku da slobodno iskažete svoje stavove i govorite o svemu što smatrate da je bitno za vašu budućnost.

Emisije „Perspektiva“ možete pogledati na https://www.slobodnaevropa.org/z/17402

PLAN SNIMANJA:

UTORAK, 20.2.2024.

  • 12.00 – 13.15 sati – snimanje sa PRVOM GRUPOM

Razgovor sa učesnicima /Trajanje snimanja: do 75 minuta/

  • 13.30 – 14.45 sati - snimanje sa DRUGOM GRUPOM

Razgovor sa učesnicima /Trajanje snimanja: do 75 minuta/

SRIJEDA, 21.2.2024.

  • 12.00 – 13.15 sati - snimanje sa PRVOM GRUPOM

Prva grupa gleda i komenatriše stavove druge grupe /Trajanje snimanja: do 75 minuta/

  • 13.30 – 14.45 sati - snimanje sa DRUGOM GRUPOM

Druga grupa gleda i komenatriše stavove prve grupe /Trajanje snimanja: do 75 minuta/

ČETVRTAK, 22.2.2024.

  • Snimanje - 13.00 – 14.15 sati PRVA I DRUGA GRUPA

Razgovor učesnika obje grupe sa moderatorom i gostom /Trajanje snimanja 75 minuta/

Moderatori u projektu „PERSPEKTIVA“ su društveno angažovani muzički autori: Marko Šelić - Marčelo, Edo Maajka, Brano Jakubović iz Dubioza Kolektiva ili Mirela Priselac - Remi iz Elementala.

KAKO SE PRIJAVITI:

ili

  • Pošaljite poruku na e-mail adresu Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. ili Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. sa naslovom: Prijava za Perspektivu u Banjaluci.       

Obavezno navedite sljedeće podatke: ime i prezime; starosnu dob; naziv ustanove gdje studirate/radite; kontakt br. tel. i e-mail adresu.

Učesnici će biti obaviješteni o lokaciji snimanja i rasporedu grupa putem email-a.