fbpx

Novo saslušanje Nenada Radinkovića zbog pogibije Nikole Đurovića

Novo saslušanje Nenada Radinkovića zbog pogibije Nikole Đurovića

Foto: Gerila

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci juče je saslušan Nenad Radinković iz Laktaša, široj javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći u avgustu 2011. godine u kojoj je poginuo 21-godišnji Nikola Đurović iz Banjaluke.

Zbog te nesreće Radinković je osuđen na četiri godine zatvora, ali je Darko Đurović tvrdio i tada i danas da Radinković kobne noći nije bio za volanom automobila koji je usmrtio njegovog sina.

Poslije presude Radinković je pobjegao u Francusku gdje je hapšen 2013. godine zbog krijumčarenja veće količine oružja, zbog čega je osuđen na osam godina zatvora.

Budući da se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću za njim je bila raspisana međunarodna potjernica po kojoj je 2018. godine uhapšen u Briselu i izručen u BiH.

Radinković je nedavno ponovo dospio u fokus javnosti kada je uhapšen zbog otmice i nelegalnog posjedovanja oružja,a osumnjičen je za kidnapovanje i ucjenu.

Otac Nikole Đurovića kaže da je nakon što je dobio nove informacije o pogibiji sina, ponovo pisao postupajućem tužiocu gdje je tražio da se saslušaju novi svjedoci, te kaže da je Radinković pokušao da proda informacije o pogibiji njegovog sina..

“Onog momenta kada je Nenad Radinković preko BN Televizije objavio da se saobraćajka nije dogodilo na onakav način kako su prezentovali tužilaštvo i policija i da će on u suštini reći pravu istinu šta se tu noć dogodilo. I jednostavno s tom izjavom ja smatram da je on u suštini došao da zavrti priču, odnosno da dođe da traži još da uzme paru. Nakon toga on je u Beogradu otvorio aukcijsku prodaju te istine. Početna cijena mu je bila sto hiljada eura”, rekao je Đurović.

Prema njegovim riječima, na više lokacija su dogovarani detalji prodaje određenog dokaza, a na tim kako  je rekao aukcijama”, bio je prisutan i jedan banjalučki novinar, koji je pristao da svjedoči o tome. Napominje da nije saslušana još jedna osoba, koja je u noći kada je bila saobraćajna nesreća došao da pomogne kćerkama, koje su se takođe tu zadesile.

 

“Ja sam to predočio Slobodanu Saliću, međutim dvije godine predmet stoji kod njega i apsolutno nijednu istražnu radnju nije uradio, osim što je ispitao, nije on lično nego me je poslao u krim policiju, da me ispita ova inspektorka što sam ja dao izjavu  kako se dogodilo. Išao sam dva tri puta tamo davati izjave. Znači u spisu kad pogledate u spis vi nemate ništa osim te moje izjave. Kad god sam mu poslao bilo kakva pismena ili nešto nije odgovarao. Poslao je četiri odgovora koja su toliko štura i to sve što ja vama mogu to da predočim ovdje. Tako da on u suštini  radi da se zaštite visoki funkcioneri koji su skrivili tu saobraćajnu nesreću“, rekao je Đurović danas novinarima

Kako je rekao, zbog novih dokaza  slao je dopise i Visokom sudskom tužilaškom vijeću svim članovima, OHR-u i Tužilaštu BiH, koje je slučaj prepustilo OJT Banjaluka.

I dalje tvrdi da je jedan od krivaca za saobraćajnu nesreću jedan od bivših ministara u Vladi RS.

Gerila