fbpx

Novac od mobilne bolnice za gradnju teniskog terena

Tenis

Dio novca kojim je trebalo da bude nabavljena pokretna bolnica potrošen je za gradnju teniskog terena u Banjaluci. Radi se o million maraka.

Vlada je odustala od pokretne bolnice a dio sredstava, sudeći prema objavi odluke u Službenom glasniku, završio je na novom teniskom terenu na kojem je trebalo da, prije nego što je otkazan, bude održan turnir na kojem bi učestvovao Novak Đoković.

Ranija odluka o izdvajanju novca za pokretnu bolnicu je promjenjena i ubačena je tačka koja podrazumjeva da dio novca ide na gradnju teniskog terena.
Direktor Instituta za javno zdravstvo potvrđuje da je sav novac koji je prvobitno uplaćen kao avans vraćen Institutu, odakle je novac prebačen na račun budžeta Vlade Republike Srpske.

- Skandalozno je da se dio novca kojim je trebalo da bude nabavljena pokretna bolnica daje za teniski teren, smatra poslanik Nebojša Vukanović.

On ističe da ima mnogo prečih stvari gdje treba novac utrošiti.

Vlada je od kupovine pokretne bolnice odustala zbog probijanja rokova isporuke medicinske opreme i montaže kompletne bolnice u Zalužanima.

BN