fbpx

Izložba fotografija "Pančićeva omorika - priča života"

Izložba fotografija "Pančićeva omorika - priča života"

Foto: Milomir Kovačević

Danas u 18 časova, u holu Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, biće otvorena izložba fotografija "Pančićeva omorika - priča života". 

Ovu izložbu realizuje Centar za životnu sredinu iz Banjaluke u saradnji s Republičkim zavodom za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa i Šumarskim Fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci.

Izložba je rezultat projekta „Podrška u konzervaciji i restauraciji najstarije evropske vrste drveća – Pančićeva omorika”, koji je realizovan od 2021. do 2024. godine, s ciljem da proširi znanja o omorici i da pokuša da donese preporuke za buduća istraživanja i upravljanje.

"Fotografije su nastale tokom istraživanja na terenu, prije svega u dokumentarne svrhe, ali smo došli na ideju organizovanja izložbe kojom bi skrenuli pažnju na vrijednost i značaj kako omorike kao endemske vrste, tako i na nužnost rada na zaštiti i očuvanju prirode u cjelini. Pozivamo vas da nam se pridružite na otvaranju i da podržite naše napore da zaštitimo Pančićevu omoriku", navode iz Centra za životnu sredinu.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati svaki radni dan od 8 do 19 časova i subotom od 8 do 12.

Izložba je otvorena do 20. septembra.

panciceva izlozba1