fbpx

Dodik je ponovo vlasnik Alternativne televizije

ATV BL

Infinity media je kćerka firma grupacije Infinity International Group, u čijem je sastavu i javnosti po tenderima poznati Prointer ITSS, a ova kompanija je i jedan od vlasnika Une.

Banjolučka Alternativna televizija ponovo je promijenila vlasnika, pa se u sudskom registru kao osnivač, umjesto Prointera, sada vodi njegova sestrinska firma Infinity media. Kompanija Prointer ITSS prošle godine je u potpunosti preuzela vlasništvo nad Alternativnom televizijom.

16 SESTARA
Prointer je prvo kupio udio u ATV-u od Integra inženjeringa i Grand tradea (kompanije bliske SNSD-u), a zatim postao vlasnik i firme K-2 audiousluge, koja takođe ima udio u banjolučkoj televiziji. Međutim, ova godina donosi nove promjene u vlasničkoj strukturi. Prointer je odlučio da u firmu Infinity media prebaci ATV, kao i firmu K-2.

Infinity media je sada vlasnik 80 odsto kapitala ATV-a, dok K-2 ima 20 odsto. Ujedno je i jedan od vlasnika novoosnovane televizije Una koja je nedavno počela sa radom. Infinity media je kćerka firma grupacije Infinity International Group, u čijem je sastavu i javnosti po tenderima poznati Prointer ITSS.

Ova kompanija se nebrojeno puta dovodila u vezu sa srpskim članom Predsjedništva BiH i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i njegovim sinom Igorom. Kao zvanični vlasnik Infinity grupacije vodi se Đorđe Đurić. Direktor kompanije je Bojan Vujić, koji je ranije rukovodio Prointerom. U toj grupaciji za sada se nalazi 16 firmi.

Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države proširile su nedavno listu sankcija na kojoj se sada nalaze i Dodik i ATV. ATV je stavljen na listu sankcija u skladu sa Izvršnom uredbom 14033, jer je u vlasništvu ili pod kontrolom Dodika ili djeluje ili se čini da djeluje za ili u ime Dodika, direktno ili indirektno.

- Alternativna televizija Banja Luka u privatnom vlasništvu je kompanije koja je usko povezana sa Dodikovom porodicom. Međutim, sam Dodik iza scene kontroliše ATV, tražeći da on lično odobri medijske priče koje se odnose na politički osjetljive teme, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija SAD-a.

Dodaje se i da je Dodik kupio ATV da bi svjesno i izričito promovisao sopstvenu agendu koja uključuje njegove napore da ocrni ostale političke ličnosti, da poboljša svoj javni imidž i promovira lične i političke ciljeve.

FINANSIJSKI RAST
- Dodik je ugovore koji se odnose na ATV dao direktno članovima svoje porodice, koju koristi kao još jedan kanal za korupciju. Direktno je usmjeravao novac od javnih kompanija prema ATV-u u svrhu korupcije. Značajno je povećao finansije za ATV posljednjih godina i učestvovao u zlonamjernim kampanjama za širenje uticaja putem društvenih medija, koristeći ATV da bi objavljivao sadržaje koji promovišu njegove političke i lične ciljeve, istakli su iz Ministarstva finansija SAD-a.

Oslobođenje