fbpx

Dodik bahato poručio poslodavcima iz RS: Ako mislite da je bolje idite u FBiH

Dodik bahato poručio poslodavcima iz RS: Ako mislite da je bolje idite u FBiH

Foto: Fen

Želimo da naši privrednici uspješno posluju, ali to ne može ići preko leđa radnika i nikome ne mogu pomoći populističke izjave koje imaju konotaciju ucjene, rekao je Dodik

Milorad Dodik, predsjednik manjeg bh. entiteta RS saopćio je danas kako poslovanje u ovom entitetu nije i neće biti ugroženo, te da, kako dodaje, institucije cijene zabrinutost pojedinih privrednika u vezi sa provođenjem odluke o najnižim platama, ali i da će narednih dana okupiti predstavnike poslodavaca.

- Bit će pružena pomoć onima na čije poslovanje utiče ova odluka. Događaji na globalnom nivou utiču na sve što se dešava u RS-u, dijelimo njihovu zabrinutost, ali mora postojati i svijest o važnosti očuvanja domaće radne snage. Ova odluka će zadržati naše radnike i omogućiti im dostojanstven život.

Dodik također ističe i kako svako mora imati uslove da dobije pravičnu naknadu za svoj rad, a to se ne smije zanemariti ni u poslovnom sektoru.

- RS će subvencionisati one čije je poslovanje ugroženo, a one koji pokušavaju da iskoriste ovu situaciju kako bi ostvarili dodatni profit i izbegli korektno plaćanje svojih radnika, podsjećam da Republika Srpska i dalje pruža najbolje uslove za poslovanje, tvrdi Dodik te dodaje:

- Recimo ovaj put da je struja u RS-u jeftinija nego u FBiH za 20%. Dakle, cijena struje je i dalje na najnižem nivou, postoje brojni popusti koje dajemo.
On zaključuje i kako će biti obavljeni razgovori sa poslovnom zajednicom, te biti pronađeno rješenje.

- Također ćemo razmotriti nivo neoporezivog prihoda. Samo nemoj prijetiti.

- Želimo da naši privrednici uspješno posluju, ali to ne može ići preko leđa radnika i nikome ne mogu pomoći populističke izjave koje imaju konotaciju ucjene. Oni koji misle da im je bolje u FBiH i prijete da će to učiniti, slobodni su da putuju, a prijetnje im nećemo oprostiti!, zaključio je Dodik.

Oslobođenje