fbpx

Snima se dokumentarac o Robinu Vilijamsu?

Snima se dokumentarac o Robinu Vilijamsu?

Foto: Profimedia

Reditelj Kris Kolumbus objavio je kako želi da napravi dokumentarni film o neprežaljenom glumcu Robinu Vilijamsu, pri čemu bi koristio „dva miliona stopa filma“ (600.000 metara) sa snimanja komedije „Tatica u suknji“ (Mrs Doubtfire).

Naime, u skladištima je gotovo 1000 kutija snimaka koje pokazuju Vilijamsov talent za improvizaciju, a snimljene su dok su radili na hit-komediji iz 1993. godine, piše Jutarnji list.

U njoj Vllijams, koji je preminuo 2014. godine, glumi razvedenog glumca koji se maskira u postariju domaćicu da bi mogao da se zaposli u kući svoje bivše supruge. Suprugu koja je dobila puno starateljstvo nad djecom i ima novog muškarca u svojem životu, glumi Sali Filds.

Daniel, Vilijamsov lik, postavši ekscentrična i smiješna domaćica, želi da provede što više vremena sa svoje dvije ćerke i sinom.
Vilijams je za tu ulogu dobio niz nagrada – između ostalog Zlatni globus te nagrade MTV-ja i Kid‘s Choice.

U intervjuu za “Business Insider”, povodom 30. godišnjice filma, reditelj Kolumbus pričao je o snimcima koje su ostale u arhivama i mogućnosti da se od njih napravi dokumentarac.

– Razgovaramo o tome i pokušavamo tu ideju ostvariti – rekao je 65-godišnji reditelj. – Imamo 972 kutije snimaka, ugrubo rečeno. Neke su korišćene u filmu, ima ponavljanja, snimaka iza scene. Sve to skuplja prašinu u skladištu. Voljeli bismo da angažujemo nekog urednika da prođe kroz sve to.

Objasnio je kako bi u dokumentarnom filmu želio da “ prikaže Robinov kreativni proces“.

– Bilo je nešto posebno i čarobno u načinu na koji je radio i mislim da bi bilo zabavno pozabaviti se time. Imamo dva miliona stopa filma u tom skladištu i zaista bi bila šteta ne iskoristiti to – kazao je Kolumbus.

On smatra da bi, zahvaljujući Vilijamsovom veličanstvenom talentu za improvizaciju dobili jednu sasvim drugačiju, novu sliku od one koju su dobili snimajući po scenariju na filmskom setu.

– Došli smo do toga da sam morao cijeli film snimati s četiri kamere da bih ga mogao pratiti – rekao je reditelj.

– Niko od nas nije znao šta će Robin reći kada krene snimanje. Zato sam želio imati kamere i na drugim glumcima da zabilježimo i njihove reakcije. Ni Sali Fild, ni Pirs Brosnanu nije bilo lako ostati u ulozi.

Dodao je kako je posljednji put vidio Vilijamsa 2014. godine, kada su razgovarali o scenariju za nastavak filma, Tatica u suknji 2.

– Otišao sam do njega . Sjeli smo i pričali o scenariju koji je bio jako dobar – prisjetio se i dodao – Robinov jedini komentar je bio „Šefe, hoću li i ovaj put morati toliko vremena provesti maskiran?“.

Bila je to fizički jako zahtjevna uloga. Mislim da je njemu to bilo poput svakodnevnog trčanja maratona kada je nosio masku. A bio je i stariji. Razgovarali smo i mislim da se nadao da ćemo promijeniti scenario i srezati scene u kojima je on gospođa Doubtfire – prisjetio se Kolumbus. – Ali onda je Robin preminuo tako da nastavka filma neće biti.

Jedan od najvećih komičara svih vremena oduzeo je sebi život 11. avgusta 2014. godine.

Imao je 63 godine. Malo prije smrti dijagnostifikovana mu je Parkinsonova bolest, a dugo je patio od napada tjeskobe i depresije. Na autopsiji su utvrđene neurodegenerativne promjene na mozgu koje su ukazivale na jedan oblik demencije, kojom se mogu objasniti i brojni mentalni, ali i fizički problemi koji su glumca mučili posljednjih godina života.