Quentin Tarantino vjeruje da je ovo najbolji lik kojeg je ikad stvorio

1692697951 hans landa

 Foto: Screenshot/ YouTube

Quentin Tarantino je tokom svoje bogate karijere stvorio mnoge nevjerojatne likove, poput Jules Winnfield u Paklenom šundu, Djanga u Odbjeglom Djangu ili Beatrix Kiddo u Kill Billu. Ipak, smatra da je jedan lik bolji od svih ostalih.

"Hans Landa je najbolji lik kojeg sam ikad stvorio i možda najbolji koji ću ikad stvoriti. Nisam shvaćao da je on lingvistički genij. On je vjerojatno jedan od rijetkih nacista u istoriji koji je mogao govoriti savršen jidiš", rekao je na filmskom festivalu u Jerusalimu još 2016, piše Index.hr.

Hans Landa je lik iz ratnog filma Nemilosrdni gadovi iz 2009. godine. Prati priču iz alternativne istorijr o dvije zavjere za ubistvo vodstva nacističke Njemačke - jednu je planirala Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent), mlada francuska Židovka, a potonju je proveo tim američkih židovskih vojnika predvođen prvim poručnikom Aldom Raineom (Brad Pitt). Christoph Waltz glumi jezivog Hansa Landu, pukovnika SS-a zaduženog za pronalaženje Raineovog nacističkog ubilačkog odreda.

cce4c73c b901 40b4 8b27 92a1e771a4c7

Foto: Screenshot/ YouTube

Tarantino je otkrio i da ga je iscrpio proces pronalaska savršenog glumca za ulogu Lande.

"Počeo sam se brinuti. Mislio sam odustati od filma ako ne pronađem savršenog Landu. Dao sam sebi još nedjelju dana i odlučio da ću nakon toga prekinuti audicije", prisjetio se.

Tada je na audiciju došao Christopher Waltz i bilo je jasno da je on taj tip. Uloga je naposljetku dovela austrijskog glumca do osvajanja prvog Oscara za najboljeg sporednog glumca 2010. godine.