fbpx

Neum Underwater Film Festival

Neum Underwater Film Festival

Foto: Pexels

Podvodni filmovi iz cijelog svijeta i ove godine svoj dom nalaze u Neumu stoga ih nemojte propustiti!

Festival je osnovan s dubokim poštovanjem prema prirodi, s ciljem prikazivanja različitih oblika umijeća snimanja podvodnih filmova, bez obzira na korištenu opremu za kameru ili razinu vještine filmaša. Svi entuzijasti, bilo amateri ili profesionalci, pozvani su na sudjelovanje.

Screenshot 2024 08 03 at 11 31 54 Neum Underwater Film Festival

Screenshot

Četvrto izdanje Neum Underwater Film Festivala donosi nove podvodne filmove, tj. barem 50% trajanja filma je snimljeno pod vodom. Za poslati film na ovaj festival ne trebate biti profesionalni ronilac, bitna je ideja, ljudi i priroda. Blijeda ideja o podizanju svijesti u očuvanju prirode ovdje nije prisutna, ovdje Festival konkretno i na najbolji način ukazuje na čuvanje mora, jezera i rijeka.

Neum Underwater Film Festival je najprepoznatljiviji u Francuskoj, dokaz za to su art - underwater filmovi, kojih je samo iz Francuske ove godine pristiglo preko 70.
U žiriju stara i nova lica, od predstavnika medija, ronioca, redatelja, aktivista... imena koja će biti predstavljena u narednim danima.

- U prvom redu Festivala vidimo domaće i svjetske filmske autore, koji će novu inspiraciju za svoje filmove pronaći baš u Neumu – izjavio je osnivač festivala Ivo Mikulić.

PN Festival počinje 23. avgusta 2024. u hotelu Zenit u Neumu, a ulaz je besplatan!

Morski.hr