fbpx

KAMERNI TEATAR 55: Promocija monografije o Ademu Ćejvanu

Monografija posvećena banjalučkom glumcu Ademu Ćejvanu, autora Slavka Podgoreleca, promovisana je jučer u Galeriji Kamernog teatra u Sarajevu.

adem cevjan

Knjiga je to o životu i radu poznatog filmskog i pozorišnog glumca Adema Ćejvana, koji je ostvario veliki broj pozorišnih i uloga u filmovima kao što su "Lisice", "Seljačka buna 1573" i "Ovčar", saopćili su organizatori.

Adem Ćejvan - ikona banjalučke pozorišne scene, bio je glumac kojeg su voljele sve generacije. Adem Ćejvan ostat će zapamćen kao jedan od najpoznatijih banjalučkih glumaca. Svojim pozorišnim, televizijskim i filmskim ulogama osvajao je publiku širom bivše Jugoslavije, a Banjaluka ga pamti i kao osnivača "Susreta za glumce u maju", koji su se održavali od 1981. do 1987. godine.

Ova monografija posljednje je značajno djelo Slavka Podgoreleca, koji je preminuo u 64. godini, a koga će publika upamtiti kao hroničara Banjaluke i dugogodišnjeg novinara i urednika Radija Republike Srpske.

Nenad Novaković i Emir Hadžihafizbegović govorili su na promociji, organiziranoj u okviru festivala ''Dani Jurislava Korenića''.

Slobodna Bosna