fbpx

Film "A Complete Unknown": Bob Dilan na životnoj i muzičkoj raskrsnici

Film "A Complete Unknown": Bob Dilan na životnoj i muzičkoj raskrsnici

A Complete Unknown

Studio “Serčlajts” je premijerno prikazao drugi trejler za novi film reditelja Džejmsa Mangolda “A Complete Unknown”, slobodnu filmsku biografiju slavnog rok muzičara Boba Dilana.

Talentovani Timoti Šalame glumi Dilana u projektu koji služi kao polubiografski film o legendarnoj muzičkoj ikoni i istražuje kontroverzu o njegovom prelasku na instrumente sa električnim zvukom sredinom šeste decenije prošlog vijeka.

Radnjom fokusiran na njujoršku muzičku scenu ranih šezdesetih, film prati Dilana kao 19-godišnjeg muzičara iz Minesote koji počinje meteorski uspon kao folk pjevač u koncertnim dvoranama i na vrhove top-lista. Njegove pjesme i prateća mitologija folk heroja postaju svjetska senzacija, kulminirajući njegovim revolucionarnim električnim rokenrol nastupom na Njuport folk festivalu 1965. godine, događajem koji se smatra jednim od ključnih momenata rok mitologije. U glavnim ulogama su Edvard Norton kao Pit Siger, Ela Faning kao Silvija Ruso, Bojd Holbruk kao Džoni Keš, Monika Barbaro kao Džoan Baez, Dan Fogler kao Albert Grosman i brojni drugi glumci. Scenario je napisao režiser Magnold zajedno sa Džejom Koksom, a prve reakcije gledalaca trejlera ne kriju oduševljenje viđenim. Ljudi su u komentarima posebno hvalili izbor glavnog glumca, koji je već sada premašio njihova očekivanja i oduševio ih u nekoliko kadrova prikazanih u novom trejleru.

- Šalameov prikaz Boba Dilana mnogo je bolji nego što sam očekivao. Nadam se da će ova uloga vratiti Timotija Šalamea na “Oskare”, jer Timoti svira i pjeva sve pjesme u ovom filmu savršeno oponašajući Dilanov poseban glas. Nevjerovatan je! Potencijalni dobitnik sljedećih “Zlatnih globusa” - samo su neki od komentara. Film bi trebalo da bude objavljen 25. decembra.

glassrpske