fbpx

Zvuk Zenicafaria Soundsystema kao iskra promjene

z2

Društveno Kulturni Centar „Incel“ ugostiće u subotu 15. decembra, Zenicafaria Soundsystem, prvi ručno pravljeni sistem ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Karakteristika dub soundsystema je specifična frekvencija bass-a kao i veličina kutija koje proizvode zvuk. Zenicafaria Soundsystem će se predstaviti sa 9 kW bass pritiska.

Emir Dedić iz Zenicafarie kaže da soundsys nije samo skup zvučnika nego i pokret kroz koji nastoje da edukuju mlade naraštaje o drugačijem načinu pristupa problemima sa kojima se susrećemo. „Soundsystem je spiritualno oružije i medijator sreće ali i zadovoljstva. Nadamo se da će zvuk biti iskra za nove inicijative, ne samo u Banja Luci, nego i diljem BiH“ navodi Dedić.

Nastupali su na festivalima Seasplash Festival, DUB CAMP, Tides of Youth Festival, Ritual Fest, Regeneracija Dunava, Lunar Fest, Lost Theory Festival, Momento Demento Festival. Organizatori su prvog festivala DiY (uradi sam) Gotiva fest.

Podrška Zenicafaria Soundsystem je Eyedin a nastupaju u DKC Incelu 15. decembra a minimalna donacija je pet konvertibilnih maraka.

z1