fbpx

U septembru izlazi novi album benda The Pixies

Kultni američki bend Pixies najavljuje svoj novi album, prvi pravi nakon ponovog ujedinjenja pod nazivom “Head Carrier” koji će biti objavljen 30. septembra.

pixies 2016

Na sajtu pixiesmusic.com moguće je osjetiti atmosferu novog albuma i preslušati prvi singl “Um Chagga Lagga." Album će imati originalni artwork dugogodišnjeg umjetničkog direktora benda, legendarnog Vaughana Olivera.

Nakon objavljivanja albuma, Pixies će krenuti na svjetsku turneju 2016. – 2017. koja će startovati 15. novembra u Beču.

“Bio je pravi luksuz za nas da imamo dosta vremena da snimimo nove pjesme,” izjavio je bubnjar David Lovering. “Znali smo sve pjesme unaprijed i unazad prije početka snimanja tako da nam je trebalo duplo duže da snimimo ovaj album nego kad smo snimali “Indie Cindy". A bilo je sjajno raditi sa Tomom. Počeo je sa nama u predprodukciji i imao je veliku ulogu da nas drži fokusirane na stvaranje najbolje muzike koju možemo.”

Kao dodatak, bend je zvanično uvrstio basistkinju Paz Lenchantin u svoj sastav. Lenchantin je nastupala na turnejama sa bendom od januara 2014. a njen sanjivi sopran može da se čuje u pjesmi “All I Think About Now.”

“Bila sam jako nervozna na početku, kada sam došla na prvu probu,” – rekla je Paz. “Morala sam da popunim ogromno mjesto i učinim da izvođenja uživo zvuče isto kao originali. Tri godine sam provela učeći da shvatim šta znači biti Pixie i sada su moje srce, duša i ljubav ka njihovoj muzici skroz ispunjeni i osjećam da sam postala Pixie. Do sada smo bili vezani za njihovu istoriju, a sada nastavljamo naprijed!”

“Zadovoljstvo je imati Paz”, dodao je Lovering. “Ona je veoma zabavna i zabavnije nam je sada kao bendu više nego ikada.”

Sve pjesme na novom albumu napisali su Pixies izuzev “All I Think About Now” koju su napisali Francis i Lenchantin.

Ovo je prvi pravi Pixies album nakon što su se ponovo skupili. Istina, prije par godina je objavljen „Indie Cindy“, ali to je u stvari bio zbir tri EP izdanja.

(Agencije)