fbpx

Svi vole debelu devojku

Osim što je bila pevačica, bavila se i glumom, komedijom i radijskom poslom. Bila je poznata po tome što je sopstvenu gojaznost koristila u komične svrhe.

Sofi Taker

Američka pevačica Sofi Taker bila je jedna od najuspešnijih umetnica svoga vremena. Bila je veoma bliska sa predsednicima i gangsterima i uspela je da pokaže celom svetu da je moguće dospeti na sam vrh, a pritom ostati dosledan sebi.

Ako biste nekog Amerikanca 1962. godine upitali na koga prvo pomisle kada čuju ime ''Sofi'', 95% njih bi vam odgovorilo ''Taker''.

Pevačica je prokockala čitavo bogatstvo, ali je dala i milione dolara u humanitarne svrhe. Poznavala je sedam predsednika Sjedinjenih Američkih Država, a u svoje prijatelje je svrstavala i čikaškog gangstera Al Kaponea, kao i prvog direktora FBI-a Džeja Edgara Huvera. Pušila je neumereno, toliko da bi se papagaj njenih prijatelja nakašljao svaki put kada bi čuo njeno ime.

Osim što je bila pevačica, bavila se i glumom, komedijom i radijskom poslom. Bila je poznata po tome što je sopstvenu gojaznost koristila u komične svrhe. Nadimak je dobila po jednoj od svojih najpopularnijih pesama - ''Poslednja od usijano vrućih mama''. Pored seksa i starenja, upravo su proporcije njenog tela bile tema pesama koje su nosile nazive ''Niko ne voli debelu devojku'', ''Ne želim da smršam'', ''Deblja sam i bolja nego ikada''.

''Dobijam ono što hoću, radim ono što hoću, ja sam šef''

''Ona je bila jedna neverovatna žena - tako jaka'', rekla je Su Kelvin, glumica koja je tumačila lik Sofi Taker u jednoj predstavi. ''Ona je bila veća od života. Jednostavno nije marila za tradicionalne ideale lepote - nije smatrala da mora da bude mršava.''

Takerova, međutim, nije imala lagodno detinjstvo. Bila je dete siromašnih ukrajinskih imigranata koji su, hrleći ka Americi i boljem životu, dobili ćerku na tom putu. Ne zna se tačan datum njenog rođenja. Iako se danas misli da je rođena 25. decembra 1886. godine, Takerova je odlučila da rođendan slavi 13. januara. Navodno je izjavila: ''Ne želim da delim svoj rođendan sa nekim drugim bogom''.

Sanjala je o tome da postane velika zvezda, ali su joj menadžeri govorili da je suviše ružna i debela da bi ostvarila svoj san. Takerova je, uprkos tome, postala jedna od najuspešnijih džez pevačica svoga doba.

56b8bb83e4b03d16853c2d15

Bila je egoistična, arogantna i hvalisava. Međutim, ljudi su voleli njenu toplinu i iskrenost. Nakon koncerta bi iznela svoje knjige i poređala ih na jednom stočiću, a ukoliko fanovi nisu želeli da kupe njenu autobiografiju, ona ih ne bi udostojila ni pogleda. Međutim, ako bi odlučili da je kupe, Takerova bi uljudno porazgovarala sa njima, pa čak dala i poneki bračni savet. Zapisivala je njihova imena i adrese u svom rokovniku, pa im je svaki put slala pisma kako bi ih obavestila da gostuje u njihovom gradu. Kada je umrla, u njenom rokovniku je pronađeno preko deset hiljada adresa.

Izvor: BKTV News