fbpx

Rolingstonsi uskoro objavljuju novi album

Rolingstonsi uskoro objavljuju novi album

Foto: Christopher Polk / Variety

Legendarni Rolingstonsi uskoro će objaviti novi album, prvi poslije 18 godina.

Detalje će saopštiti na manifestaciji koju su nazvali "Hackney Diamonds" u srijedu u kvartu Hekni u istočnom Londonu, gdje će Mika Džegera, Kita Ričardsa i Ronija Vuda intervjuisati voditelj Džimi Falon, a događaj će prenositi YouTube, od 14.30h po britanskom vremenu.

"Ovo je zaista trenutak koji želimo da podijelimo sa obožavaocima širom svijeta posredstvom YouTubea", objavili su Rolingstonsi.

Najava "Hackney Diamonds" uslijedila je nakon tizer kampanje, u kojoj je logo benda s ustima i jezikom projektovan na fasade glavnih znamenitosti u gradovima širom svijeta, uključujući Njujork, London i Pariz.
 
Prethodni album sa originalnim pjesmama Stounsa bio je "A Bigger Bang" iz 2005. godine. Svoj posljednji album "Blue And Lonesome", sa obradama bluz standarda, grupa je objavila 2016.
 
Album je istovremeno i prvi projekat Stonsa poslije smrti bubnjara Čarlija Votsa 2021. godine.
 
Posljednji singl sa Čarlijem Votsom, "Living In A Ghost Town", objavljen je tokom kovid-pandemije 2020. godine i to je jedna u nizu pjesama nastalih nakon "Blue And Lonesome".
 
U medijima je ove godine pominjano da bi gost na albumu trebalo da bude i bivši basista Roling stounsa i jedan od njegovih suosnivača, Bil Vajmen, koji je napustio bend početkom devedesetih godina prošlog vijeka.

Agencije