fbpx

Objavljena nova pjesma “Well Alright” koja najavljuje posthumni album Džonija Keša

Objavljena nova pjesma “Well Alright” koja najavljuje posthumni album Džonija Keša

Džoni Keš/Foto: Alan Messer, Songwriter promo

Najavljen je novi posthumni album neobjavljenih pjesama legende kantrija Džonija Keša.

Album ”Songwriter” izlazi 28. juna i donosi originalne snimke koje je Keš snimio 1993. samo na akustičnoj gitari, a zatim je pozvao muzičare s kojima je svirao, gitaristu Martija Stjuarta, pokojnog basisu Dejva Roa i bubnjara Pita Abota kako bi dovršio pjesme. Sada je objavljen i prvi singl “Well Alright”, piše Headliner.

Johnny Cash Songwriter

JohnnyCash – Songwriter, cover

Pjesme na albumu odabrao je Džon Karter Keš, sin Džonija i Džun Karter Keš koji je i koproducirao album s Dejvidom Fergusonom.

– Niko ne svira s Kešom bolje od Martija Stjuarta, a Dejv Ro je, naravno, sarađivao s tatom mnogo godina. Muzičari su samo pratili tatu, snimali su s njim, kao što je to slučaj s Martijem i Dejveom, mnogo puta, znali su njegovu energiju, njegove pokrete i pustili su ga da ih vodi. Bilo je to samo ponovno sviranje s Džonijem. To je bila energija stvaranja – rekao je Džon Karter.

Album ima 11 pjesama i donosi prepoznatljivo Kešovo kantautorsko pričanje priča. Osim spomenutih muzičara, na ”Songwriteru” svoj doprinos dali su Dan Ojerbaj iz Black Keysa, Vins Gil, Vejlon Dženings, En Kristin Keš, Met Kombs, Majk Rohas, Ras Pal, Sem Bako, Keri Marks i Heri Stinson.

Poslušajte “Well Alright”: