fbpx

Banja Luka - "Svemirko" večeras silazi u grad

boyzlookingood19

Bend Svemirko nastupiće u petak 30. avgusta na festivalu Blart. Festival nezavisne kulture i aktivizma Blart se održava u prostorijama Društveno Kulturnom Centru Incel i Art Klub Prostor u periodu od 29.8. do 31.8. U muzičkom dijelu festivala nastupiće Žen, Forest People, Bogdan i svemirko.

razgovarala: Jovana Trninić

Obzirom da ste vaš bend definisali kao emo macho sastav, zanima me kako ste došli do spoja ta dva termina, postoje li podijeljene uloge u istom, kao i koje magije se spoje da se dese albumi koji su iza vas?

Mislimo da je jako bitan balans između obje strane i takav stav zagovaramo. Netko je više jedno, netko više drugo, ali uvijek su obje strane prisutne, zato i taj naziv. A za magije vam ne mogu otkriti.

Romantika je ključni termin koji većinu veže za ono sto vi radite danas, da li smatrate da je ona bitna karakteristika koja nam olakšava da vidimo ružičasto sutra?

Romantika je nešto s čim se svatko od nas susreće. Mislim da to nema veze s ružičastim sutra, nego su to neke situacije u kojima se nađeš i s kojima se možeš poistovjetiti, što je ljudima dosta bitno.

Zanima me da li je ona (Jugoslavija) imala uticaja na ono sto radite danas, i ako jeste u kolikoj mjeri? Postoji li bend iz tog perioda koji vam je dao bar malo elana, tako reći uzora, za stvari koje vaš sastav danas pruža nama?

S obzirom da nitko (osim basista) nije živio u vrijeme Jugoslavije, mislim da nema toliko puno utjecaja. A što se tiče glazbe, svi smo odrasli na toj glazbi i na bendovima iz tog vremena i malo je vjerojatno da nisu utjecali i na naš glazbeni ukus i na vrstu glazbe koju sviramo.

Drugi put ste u BL, zanima me kakav je vaš stav o BL muzičkoj sceni, da li ste je istraživali i kakvi su vam generalno utisci koji ste ponijeli iz BL?

Zapravo ne znam niti jedan bend iz Banje Luke, ali nisam baš ni istraživao. U Banjoj Luci nismo nešto previše uspjeli vidjeti, ali ljudi koji su bili na koncertu i koje smo upoznali su bili odlični.

Impuls