fbpx

Pisma čitalaca: Dimitrije Grčić - Ljubav i entuzijazam na izdisaju

U današnje vrijeme čovjek je zaboravio ljubav i žudi za svjetovnim predmetima, gdje sa uzvišenim egom, pohlepom i nedodirljivošću uništava sve vrijednosti, pa i u najljepšoj drevnoj igri-šahu, stoga je nepodnošljivo stanje po šahovskim savezima i klubovima. 

sah

Autor: Impuls 

Ako ljubavi u nama nema, a onda čega ima? Ničega.       

Imam sasvim čistu namjeru, da iskreno i nesebično predstavim, rekao bih, vječitog entuzijastu gospodina Husrefa Bradarića, koji ne štedeći svoj trud i rad u Mjesnoj zajednici Liskovac, osniva i registruje u ŠSRS ŠK "Liskovac" Liskovac, zarad budućnosti ljubitelja šaha u njihovom mjestu.       

Ovo je svijetli primjer, kako se treba sa ljubavlju raditi za dobrobit mladih naraštaja, za mnoge šahovske klubove na teritoriji opštine Gradiška, pogotovo za ŠK "Kozara" Gradiška, o kojem sam mnogo pisao i na ovom divnom internetskom portalu.       

Kao mladi šahovski klub koji egzistira oko pola decenije u velelepnim prostorijama, koje su u samoj finalnoj završnici, dali su sebi u zadatak, da svake godine organiziraju otvoreni šahovski turnir, povodom vjerskog praznika Bajram, na čemu i uspjevaju, jer se svake godine odaziva sve veći broj učesnika iz okolnih mjesta.

Ove godine 09.07.2016. održan je OTVORENI PETI TRADICIONALNI ŠAHOVSKI BAJRAMSKI TURNIR –LISKOVAC 2016, na kome su učestvovali šahisti iz Liskovca, Gradiške, Nove Topole i Gornjih Podgradaca, koji je protekao u najboljem redu, uz međusobno poštovanje i uvažavanje.

OTVORENI PETI TRADICIONALNI SAHOVSKI BAJRAMSKI TURNIR-LISKOVAC 2016

Prvo mjesto je zasluženo osvojio CM Latinčić Nenad, član ŠK "Lijevče" Nova Topola, sa osvojenih 7/6,5 Pts, a II mjesto je osvojio Vučkovac Branislav, član ŠK "Potkozarje" Gornji Podgradci sa osvojenih 7/5 Pts, dok je prošle godine I mjesto osvojio FM Gavrić Miladin iz Banje Luke (Generalni sekretar ŠSRS) sa osvojenih 7/6 Pts, i II mjesto sa isto toliko Pts CM Lendić Goran iz Gradiške.

sah1

ŠK "Liskovac" Liskovac svake godine za spomenuti turnir dodjeljuje 6 novčanih nagrada, diplome i robne nagrade, i naravno za prvoplasirane šahiste pehare, te kao pravi domaćini, počastili su sve prisutne u toku turnira sa pićem i hranom.

Na početku spomenutog šahovskog turnira, direktor turnira Prof. Hadžialagić Hikmet je rekao, da će se ove godine u novembru održati i Memorijalni šahovski turnir "Dr.Remzo Suhonjić", tako da će ŠK "Liskovac" Liskovac održavati godišnje dva turnira, te da će od iduće godine učestvovati na II ligi ŠSRS, što je na kraju potvrdio i gospodin Husref Bradarić.