fbpx

VIDEO: Benksi muralom odao počast Kitu Flintu

Benksi Kit Flint

Frontmen benda "Prodigy", Kit Flint, oduzeo je sebi život 4. marta. Mesec dana kasnije, počast jednom od najvoljenijih frontmena ikada, odao je i britanski umetnik Benksi.

Bend Prodigy objavio je na svom Twitter nalogu grafit koji je misteriozni umetnik Benski naslikao u njegovu čast. Na grafitu se vidi Kit Flint, prozor kuće iz kojeg liže vatra i natpis "I'm a...", nastavak znate - "Firestarter".

Prodigy je postao svetski popularan devedesetih godina prošlog veka i od andergraund rejv sastava za kratko vreme postao jedan od najvećih britanskih bendova. Nekoliko puta su gostovali u Srbiji i bezbroj puta govorili o svom "prvom velikom nastupu" upravo u našoj zemlji. Pre nekoliko godina, tokom poplava na Balkanu, Prodigy je na svom Twitteru pružio podršku Srbiji.

Kit Flint je bio jedan od najupečatljivijih izvođača - tetovaže, pirsinzi i "ludačke" frizure su bile njegov zaštitni znak, baš kao i energični nastupi na kojima je neumorno zabavljao fanove. Rođen je u Redbridžu, Istočnom Londonu, gde je kao klinac upoznao Lijama Hauleta s kojim će oformiti "Prodigy". Uporedo s nastupima, poslednjih godina je postao vlasnik paba u Eseksu, vlasnik i mendžer trkačkog tima "Traction Control".

 

 

 
Autor: Mondo