fbpx

Projekcija dokumentarnih filmova u Omladinskom centru „Vermont“

Foto Patka

Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista „Geto“ iz Banja Luke i Omladinski centar „Vermont“ iz Brčkog organizuju projekciju dokumentarnih filmova „Patka“ i „Nestajanje“. Projekcija filmova će se održati 21. februara sa početkom u 18 časova u prostorijama Omladinskog centra „Vermont“.

Dokumentarni film „Patka“ autorke Elvire Jukić-Mujkić govori o neprofesionalnom medijskom izvještavanju, o huškanju, panici i neprovjerenim informacijama koje su mnogi mediji objavljivali. Film je nastao 2019. u produkciji Mediacentra Sarajevo. Film „Nestajenje“ autora Davora Obrdalja je nastao 2018. u produkciji Žurnala. U filmu su prikazane tri mlade visokoobrazovane osobe iz Bosne i Hercegovine koje su – iako različitih prošlosti – danas na istom putu, daleko od zemlje u kojoj su rođeni i koja im nije pružila šansu da se u njoj ostvare kao ljudi.

Selektorka filmova je novinarka Vanja Stokić, a projekcija je dio projekta UNSA „Geto“ i DKC „Incela“ koji za cilj ima decentralizaciju kulture i jačanje demokratije u Bosni i Hercegovini.