fbpx

Hram istinskih skejtera: Ruševna crkva pretvorena u skejt park

Znate li šta ima novo u Evropi? Sto godina stara crkva u Španiji pretvorena je ni manje ni više nego u pavi funkcionalni skejt park!

church skate park kaos temple okuda san miguel 102

Ova stara crkva Svete Barbare u mestu Ljanera u pokraijini Asturija sagrađena je 1912. godine i već više od decenije "zvrji" potuno prazna. No, za razliku od naših vlasti koje imaju tu naviku da dozvoljavaju da vredne građevine propadaju, španska vlada dozvoljava domišljatim pojedincima da spase ovakve građevine na način na koji oni misle da je pogodan.

Tako je kolektiv zvani "Church Brigade" osmislio plan kako da spasi ovu zgradu od prropasti. Prvo su počeli da sakupljaju online donacije, a zatim potražili pomoć od kompanije Red Bull.

church skate park kaos temple okuda san miguel 105

Kao što vidite, njihov trud se ubrzo isplatio i dobili su mogućnost da staru Svetu Barbaru preurede onako kako žele i da na ovako originalan način obogate kulturnu scenu u ovoj regiji. Njihov projekat danas nosi ime koje mu savršeno odgpvara - Kaos Temple.

No, Španci nisu odoleli da stave i jedinstven umetnički pečat na sve to. Tako je danas unutrašnjost stare svetovne građevine potpuno prekrivena muralima koje je načinio umetnik Okuda San Miguel.

Njegovi radovi potpuno su hipnotišući i odlično idu uz čudnovatu atmosferu koja vlada na tom mestu. Spoj naizgled nespojivih svetova i živahnost boja zaista su udahnuli nov život ovoj staroj građevini.

church skate park kaos temple okuda san miguel 103

Nama samo ostaje da skinemo kapu ovom kolektivu i čestitamo im na ideji.

church skate park kaos temple okuda san miguel 111

Na kraju pogledajte i video o otvaranju ovog nesvakidašnjeg skejt parka.

HNS

Impulsportal