fbpx

Druga strana vijesti - Respiratori potrebni opoziciji

maska sat

Respiratori potrebni opoziciji

Dok se Afera "RESPIRATORI" ne stišava diljem Bosne i Hercegovine, respiratori su sami odlučili da neće više čekati stavljanje u upotrebu i da moraju biti na usluzi onim najugroženijima. "Mi smo u ovom trenutku najpotrebniji opoziciji, jer ona danas diše škrge" ističu respiratori.

 RESPIRATORI

Sastanak RESPIRATORA

Ujedinjena Srpska kažnjena sa 10 000 KM

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske donio je novi prijedlog mjera u vezi sa pandemijom COVID-19 u kojima se se izričito navodi da se u restoranima i kafićima mora obavezno držati priopisana distanca od 2m, te da za stolovima mogu sjediti isključivo lica iste nacionalnosti. Tako je inspekcija prilikom kontrole na licu mjesta utvrdila da je, prilikom snimanja promotivnog spota političke partije Ujedinjena Srpska, prekršena mjera, te je radi toga ovoj partiji izrečena novčana kazna u iznosu od 10 000 KM.

Dabrovi se bune protiv izgradnje MHE

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je danas na vanrednoj sjednici donijela jednoglasnu odluku odlučujući po zahtijevu Udruženja dabrova u kojoj traže da se zabrani dalja gradnja mini hidro centrala, jer je je vidno da je aktivnost dabrova u posljednje dvije godine opala. "Ove centrale i njihove brane uništavaju naš posao i mi jednostavno više nemamo razloga za glodanje, neka sada građani sami glodaju", ističu dabrovi.

1520927256 2172751

Delegacija UG "Dabar"

Napisani sadržaj je satiričnog karaktera i ne predstavlja stvarno stanje stvari.

Autor: Impuls