fbpx

Druga strana vijesti - Ministarstvo za smjene i razrješenja

maska sat

Ministarstvo za smjene i razrješenja

U okviru javne reforme uprave koja se trenutno provodi postoje prijedlozi pojedinih članova Vlade, da se osnuje Ministarstvo za smjene i razrješenja koje će imati za cilj, kako kažu, da djeluje efektivno nakon završetka izbora. "Cilj osnivanja ovog ministarstva u ovom trenutku upravo jeste i postpredizborni period koji dolazi u kome će nastupiti dosta razrješenja direktora i ostalih u javnim preduzećima i ustanovama", kažu predlagači i dodaju da će osnivanje ovog ministarstva otvoriti puno novih radnih mjesta.

Janjeća brigada

Na vanrednoj sjednici vlade jednoglasno je donijeta odluka da se u svrhu ispomoći Organizacije predizbornih kampanja osnuje Janjeća brigada koja će služiti kao direktna logistička podrška Organizaciji šatorskih skupova. Nezvanično saznajemo da je u planu osnivanje i Praseće brigade.

janjeca brigada

Uslovi za kandidaturu gradonačelnika

Danas je završen trodnevni sastanak svih političkih partija na kome je postignut konsenzus oko uslova kandidature za gradonačelnika pojedinih opština. "Mi smo tražili da svaki kadidat za gradonačelnika ima obavezno završen četverogodišnji smjer po Bolonji, ali nismo naišli na razumijevanje opozicije" ističu iz vladajuće partije. Dogovoreno je da kandidat može ući u kandidaturu bez potrebnih uslova, ali da u slučaju preuzimanja funkcije, mora fakultet završiti u roku od šest mjeseci. O uslovima za kadnidaturu načelnika, nije se danas raspravljalo. Na snazi je i dalje dogovor da se ovi uslovi ne odnose na njih.

Kandidati za načelnike opština nezadovoljni

I dok se oko uslova za kandidaturu gradonačelnika postigao konsenzus, kandidati za funkciju načelnika opština negoduju. Tako su u opštinama diljem Bosne i Hercegovine organizovani skupovi uz logističku podršku janjećih i prasećih brigada. "Mi nismo manje vrijedni, fakultet je svima bitan", poruka je koju su poslali kandidati za načelnike opštna, političkim partijama. "Mi u svojim opštinama imamo kapacitete koji mogu štampati diplome i takva odluka direktno je udar na lokalnu ekonomiju.", navodi kandidat za načelnika koji je htio ostati anoniman i dodaje da je takva odluka samo pokazatelj o kakvoj se diskriminaciji radi.

Napisani sadržaj je satiričnog karaktera i ne predstavlja stvarno stanje stvari.

Autor: Impuls