fbpx

Da li je Čedomir Jovanović otkrio "javnu tajnu" dva bloka za izbore u Mostaru

komsic i cedo jovanovic

Srbijanski političar Čedomir Jovanović, koji je ujedno i savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, rekao je, gostujući na Federalnoj televiziji, nešto što se u predizbornom periodu u Mostaru spekulisalo.

"Koalicija za Mostar je pomirila neke politike koje su doskora bile nepomirljive. Sada su na jednoj listi i Bakir i Komšić, a napravili su u Mostaru dogovor s Našom strankom i SDP-om za neke izborne jedinice. Ono što nije moglo da se desi u Sarajevu, desilo se Mostaru", izjavio je Jovanović.

Jovanovićeva (nespretna) izjava ide u kontekstu glasina kako su se dva probosanska bloka dogovorila kako da dođu do vijećnika sa zapadne strane grada.

Priča je, koju su u toku kampanje širili neki hercegovački mediji, da će "Koalicija za Mostar" okupljena oko SDA podržati Bh. blok (Naša stranka i SDP) na gradskim područjima Zapad i Jugozapad, a da zauzvrat Bh. blok nije prijavio listu na području Jug - jedinoj od sedam izbornih jedinica na kojoj nisu zastupljeni.

Mostar bira vijećnike sa sedam izbornih jedinica - centralne gradske liste za koju mogu glasati svi birači i listi gradskih područja, bivših opština - Sjever, Stari Grad, Jugoistok, Jug, Jugozapad i Zapad.

klix.ba