fbpx

Pomoćnik ministra finansija i direktor Toplane u Gradišci pod lupom policije i tužilaštva – prijavljeni za krivično djelo iznude

bojan macura capital

 Bojan Macura, Foto: Capital

Po prijavi Protiv Bojana Macure, pomoćnika ministra finansija Republike Srpske i Darija Kodića direktora JKP Toplana Gradiška, policija u tom gradu postupa u saradnji sa Okružnim tužilaštvom. Macura i Kodić, kako nam je potvrđeno, prijavljeni su zbog pokušaja iznude novca.

Prema našim saznanjima imenovani su prijavljeni da su Jovani Dobrnjac iz Gradiške dolazili na kućnu adresu i uz prijetnje tražili da im vrati novac koji su joj navodno dali u toku predizborne kampanje 2020. godine.

Macura i Kodić su članovi Predsjedništva gradske organizacije Ujedinjena Srpska iz Gradiške, dok je Jovana Dobrnjac ranija aktivistkinja te partije.

Iz Policijske uprave Gradiška su potvrdili saznanja do kojih smo došli.

pitanja policiji

„Povodom Vašeg dopisa, koji ste dostavili na internet adresu Policijske uprave Gradiška, 01.12.2021. godine, obavještavamo Vas da je u Policijskoj upravi Gradiška zaprimljena prijava navedena u Vašem dopisu, te da policijski službenici Policijske uprave Gradiška, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela“, navodi se u odgovoru koji smo dobili od gradiške policije.

Pitanje je da li je na pomolu još jedna afera unutar Ujedinjene srpske, partije na čijem čelu je Nenad Stevandić.

Impuls je nedavno objavio tekst u kome se, između ostalog, govori o skubu predsjednika gradiškog ogranka te stranke Slavka Dunjića sa kadrovima te stranke, koji je kulminirao smjenom v.d. direktorice Doma zdravlja u tom gradu.
Protiv Dunjića je okružno tužilaštvo Banjaluka vodilo istragu po prijavi koja ga tereti za „trgovinu uticajem“.
U međuvremenu smo iz Okružnog tužilaštva Banjaluka obaviješteni da je ta istraga obustavljena, zbog kako je rečeno „nepostojanja osnova sumnje“.
Međutim, prema našim saznanjima, aktivnosti Slavka Dunjića i njegovih bliskih saradnika uskoro bi mogle postati predmet interesovanja nadležnih organa po više osnova.

M.K

Impuls