fbpx

Slobodan Popović: Dobro jutro - Nakon protesta i kontraprotesta

Prođoše i ti FAMOZNI dugo očekivani PROTESTI i BAJIN KONTRAMITING, "SRCEM ZA SRPSKU". Ima nekoliko stvari koje bi nakon što su dešavanja iza nas MORALE biti NESPORNE za sve ZDRAVORAZUMSKE LJUDE i one koji zaista žele da se dese ISTINSKE PROMJENE a ne samo PROMJENE STRAŽNICA U FOTELJAMA.

slobodan popovic sdp

Autor: Impuls

Kako sam napisao odmah po završetku PROTESTA, SzP je konačno skupio hrabrost da pokuša organizovati NAROD jer građane niko u subotu nije pomenuo, osim dva MLADENA.Samo su oni pozdravili skup sa POŠTOVANI GRAĐANI, svi ostali sa BRAĆO SRBI, BRAĆO I SESTRE, POMOZ BOG JUNACI, i sličnim pozdravima.

SzP je dobio neophodnu HRABROST, ADREANALIN i SAZNANJE da ipak MOŽE.

Pored BAJINIH AUTISTIČNIH PRIČA o 35000 NJEGOVIH i sedam puta MANJE kod VELEIZDAJNIKA, VELEIZDAJNICI su skupili bar pet SRBA više, nego BAJA.

Interesantan je podatak da je većina na PROTESTU bila iz Banja Luke, a većina na KONTRAMITINGU je dovedena iz bliže i dalje okoline.Podatak o preko 200 BAJINIH autobusa i oko 100 SzP upravo to dokazuje.

Ovo SRBA potenciram, jer to je zaista po svim spoljnjim karakteristikama, od SCENARIJA, IKONOGRAFIJE i nastupa većine zvaničnika SzP poslalo upravo takvu poruku.Zašto ovo pominjem. Ljudima koji vode SzP mora konačno biti jasno da se sa BAJOM ne mogu takmičiti u utakmici, "KO JE VEĆI SRBIN".Ta utakmica je unaprijed IZGUBLJENA, zato što su sva dosadašnja dešavanja koja su imala ovu MATRICU, dovela do STANJA u kojem se SVI DANAS nalazimo.

Upravo se iza priče o NACIJI, KONFESIJI, VOĐI i TERITORIJI odigrao RAT, a iza paravana RATA, organizovana PLJAČKA prvo NJIHOVIH, pa kad su NJIHOVI PROTJERANI, onda se nastavilo na SVOJIMA. Kaže ona stara iz istorije: "ONI KOJI NISU NIŠTA NAUČILI IZ ISTORIJE, OSUĐENI SU DA JE PONAVLJAJU, PRVI PUT KAO TRAGEDIJU, SVAKI NAREDNI PUT KAO FARSU".

Ukoliko u SzP zaista žele PROMJENE na BOLJE  a ja hoću da vjerujem da žele, moraju prestati sa pričom o NACIJI, VJERI, VOĐI, TERITORIJI kao jedinoj GARANCIJI da SUTRA bude BOLJE nego DANAS. Upravo zbog opsjednutosti MITOLOGIJOM i MITOMANIJOM, koju su u PARKU, EPSKI promovisali VUKANOVIĆ, novi "NJEGOŠ od TREBINJA" i još neki, ostalo je premalo prostora za priče o PRAVDI, POSLU, EKONOMIJI, RAZVOJU, NATALITETU, BUDUĆNOSTI. Kad konačno shvate da je NAJVAŽNIJI USLOV, HRABRO OKRENUTI GLAVU u pravcu u kojem je jedino logično, ako hoćete NAPRIJED i prestati gledati NAZAD i vjerovati da se samo tako ide u BUDUĆNOST.

Podsjetit ću na onu Borisava Pekića:"DA JE BOG HTIO DA LJUDI GLEDAJU NAZAD, NAPRAVIO BI IM OČI NA ZATILJKU A NE NA ČELU". Imaju li hrabrosti i mudrosti, pročitati FILOZOFIJU PALANKE, RADOMIRA KONSTATINOVIĆA i u njoj pokušati pronaći odgovore za SUTRA i za BUDUĆNOST.

Prva generalna proba je i pored svih objektvinih primjedbi USPJELA, pogotovo jer se nije desio INCIDENT kako je to BAJA želio. Naredne PROBE, sve do PREMIJERE, koja treba da znači konačan KRAJ NENARODNOG REŽIMA BAJE i NJEGOVE RAJE, treba iskorisiti da se mnogo BOLJE pripremi sve, od SCENARIJA, PROGRAMA, GOVORNIKA, dakle sve mora biti mnogo BOLJE, GRAĐANSKIJE, KONKRETNIJE, JASNIJE, bez MITOLOGIJE i MITOMANIJE. Ne smije ostati ni malo DILEME da li SzP zna šta treba da radi, dan nakon što REŽIM KONAČNO PADNE. To se MORA jasno reći, da razumije običan čovjek. Bez toga, ENERGIJA, VOLJA,BUNT, GRAĐANA će se istopiti kao snijeg na ozbiljnijem suncu. U tom slučaju od PROMJENA nema ništa. BAJA će i dalje pričati o SRBIMA, JEDINSTVU, DRŽAVI, STRANIM PLAĆENICIMA, DOMAĆIM IZDAJNICIMA, UROTAMA i svim onim iz ARSENALA MITOLOGIJE i MITOMANIJE i na kraju će kao i 14.05. zapjevati, NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA, JAČI SMO OD SUDBINE.

Sa BAJOM, MITOLOGIJOM, MITOMANIJOM, SRBOVANJEM, RUPA u kojoj smo SVI biće svaki dan sve DUBLJA. U tom slučaju SUDBINA svih NAS je izvjesna. Jedini koji će uspjeti da se spasu su oni koji će RAZGULITI preko GRANE, tamo gdje je ČOVJEK, GRAĐANIN, u temelju društva a NACIJA, VJERA i sve drugo što pripada ljudskoj INTIMI, "ZA PO KUĆI".

U temeljima svakog normalnog društva, a to su samo ona gdje većina živi DOBRO, je ČOVJEK, GRAĐANIN. On je GLAVNI, sve drugo je manje važno. Nakon toga idu sve one druge priče, TRODIOBA VLASTI, PRAVNA DRŽAVA, EKONOMIJA, RAZVOJ...

Sve dok SISTEM društvenih odnosa počiva na JEDINSTVU, NACIJE, VJERE, TERITORIJE I VOĐE, NEMA NAMA PREKO RIJEKE. Da li je došlo vrijeme da radi SEBE i radi vlastite BUDUĆNOSTI, konačno ove principe ostavimo kod kuće za LIČNU UPOTREBU.ILI MOŽDA NIJE, AL ONDA SMO DŽABE KREČILI.