fbpx

Reakcija: Dunjić kao Mesi - Bravo, majstore!

Povodom teksta koji ste objavili 10. ovog mjeseca na vašem cijenjenom portalu pod naslovom Miljan Kovač: Dunjić preuzima DNS u Gradišci!?, vjerujemo da će vašim čitaocima biti interesantna naša analiza političkog djelovanja dr Slavka Dunjića i njegov uticaj na političku scenu. 

eccc92c5 e45e 46df bcf5 f66b4c6de206 

Autor: Impuls

Spasa mu nema, al propasti neće

Učinak Slavka Dunjića u protekle dvije godine, u političkom kontekstu, vrijedan je svakog poštovanja ne samo zbog rezultata koje je postigao već i zbog maestralno odigranog, što bi Milka Babović rekla, duplog aksla sa saltom.

Svojim djelovanjem i postignućem on je najuvjerljivije pokazao koliko je mala politička bara, kako na lokalu tako i na republičkom nivou, kontaminirana primitivizmom, pohlepom i glupošću. A to je upravo ambijent u kome do izražaja dolazi Dunjićev, fudbalskom terminologijom tečeno, sitan vez sa nekoliko duplih pasova i neminovnim golovima.

Da utakmica bude uzbudljivija golovi koje Dunjić daje su neodbranjivi, pod prečku, i obavezno u samom finišu utakmice a česo i u apelacionoj sudijskoj nadoknadi.

Naime, samo su oni krajnje ograničenih umnih kapaciteta uz koje obično ide i alavost, mogli povjerovati u stvarni raskol SDS-a i Dunjića. A takvih nije malo pa su se na Dunjićevu udicu trokuku, samo u Gradišci, upecala dva soma kapitalca od kojih jedan predvodi ostatke lokalnih crvenokošuljaša a drugi, sa ministarske pozicije, nešto što niko ne zna šta je jer se krije pod šifrom DNS.

A to su idealni pacijenti za doktora koji im je uspostavio tačnu dijagnozu ali im je propisao potpuno pogrešne lijekove. Prvo im je fingirao lokalnu parlamentarnu većinu i kao njen kreator preuzeo sva odlučivanja u oba navodno partnerska tabora. Potom ih je natjerao u bezakonje, opremio burgijama i pajserima i uputio u preuzimanje vlasti. Na taj način on je definitivno ukucao posljednji ekser u grobni sanduk lokalnog SNSD-a uz već pripremljena opravdanja da će on svu javnu blamažu i veliku štetu nadoknaditi svojim vezama u pravosuđu.

Od toga, naravno, nije bilo ništa izuzev sijaset presuda sudova raznih nivoa nadležnosti od okužnih do Vrahovnog suda a sve su bile upravo u korist štete navodnih partnera. Koliko je Dunjićeva procjena tih ljudi bila neporecivo tačna svjedoči i činjenica da niko od njih nije posumnjao u njegovu lojalnost. Naprotiv, bez suvišnog napora ih je uvjerio da će njegova izvorna stranka, koju je i osnovao kao glavni alat u cijeloj operaciji, biti ključni faktor u otimanju glasova SDS-u i da bi dobio na uvjerljivosti, spremio je čak i kandidata za načelnika, sa misijom da učini nepopravljivu izbornu štetu aktielnom načelniku i potencijalnom protukandidatu.

Dunjić je nepogrešivo računao na slabovidost i suženu umnu sposobnost svojih navodnih političkih partnera i bio je u pravu. Niko od njih se nije ni zapitao kako jedan Srbin sa Kosova i Metohije koji nije ostao ni u sjevernoj Kosovskj Mitrovici, ni u Srbiji već je pod krajnje sumnjivim okolnostima utekao čak do Gradiške, i to u najdramatičnije vrijeme po srpski narod cjelini, može biti iakakav protukandidat ikome u Srpskoj a koji je sa svojim narodom prošao i zlo i dobro u opštem višedecenijskom nevremenu.

Sve su to driblinzi ovig virtuoza za male terene koji su prethodili golu zabijenom pod prečku u 90-om minutu. A onda je uslijedila zabrana izlaska na lokalne izbore stranci Slavka Dunjića koju je on pripremao, kako je uvjeravao partnere, da zada smrtni udarac SDS-u u Gradišci. Tačno je da je pripremao stranku ali da ne izađe na izbore. U tom smislu odigrao je nekoliko driblinga. U prvom je dao za pravo Boži Vučureviću da stranka i ne treba da se registruje jer baštini registraciju još iz predratnog perioda u kojoj je Radovan ovlašteno lice. Potom je izveo još dva vezana driblinga sa registracijom u formi udruženja građana ali je i nju, za svaki slučaj da ne bude greške, osnažio sa nekolicinom falsifikovanih potpisa. I, ishod je bio neminovan.

Pitate se šta će sada kao opravdanje izreći Adžiću i Maleševiću. Već je rekao da je to nečuvena ujdurma čaršijskog Bakirovog SDS-a i potom će pasti u depresiju iz koje će posmatrati dalji razvoj događaja i slati fakture u Fond zdravstva na naplatu.

Kapa dole, majstore političkih smicalica na malim terenima! Ostaje još da se vidi dribling i go u sudijskoj nadoknadi nakon produžetaka u republičkoj skupštini. To će biti za pamćenje i možete se kladiti da će, nakon obimnog političkog čišćenja u RS, za diverzantske podvige u redovima političkog neprijatelja, biti kooptiran u Predsjedništvo SDS-a.

Centar za mentalnu dekontaminaciju