fbpx

Miljan Kovač: DNS potvrdio sumnje u magistraturu Dane Maleševića

Saopštenjem za javnost kojim se osuđuju "medijski napadi" na ministra Danu Maleševića, Demokratski narodni savez (DNS) je dodatno podgrijao sumnje u magistarsko zvanje aktuelnog ministra prosvjete Republike Srpske.

Ministar Malesevic 660x330

U pokušaju da demantuju navode o magistarskom radu Dane Maleševića njegovi branioci iz DNS-a su opet prećutali odgovor na ključno pitanje: Šta je i gdje magistrirao Dane Malešević?

Na taj način, umjesto da odagna sumnje, Služba informisanja DNS-a te stranke se pridružila Maleševiću u prikrivanju informacija o njegovom obrazovanju.

Pitanje je zašto je i Maleševiću i DNS-u toliko stalo da od javnosti sakriju ove informacije? Zašto ministar jednostavno na odgovori na pitanja koja smo mu postavili umjesto što nastavlja podgrijavati sumnje?

Drugo je pitanje zašto, pored svih službenika zaduženih za odnose s javanošću u Ministarstvu na čijem je čelu i u Vladi RS, u ministrovo ime odgovara partija (DNS), koju niko u ovom slučaju ništa nije pitao?

Izgleda da ministar nema povjerenja u svoje saradnike pa je (zlo)upotrijebio partijsku Službu za informisanje. Naši izvori iz vrha DNS-a tvrde da Malešević ne stoji dobro ni u samoj partiji, što potvrđuje i činjenica da u njegovu odbranu od navodnih "medijskih napada" nije stao niti jedan visoki funkcioner te stranke već neka bezlična Služba za informisanje, što kako kažu, predstvlja zloupotrebu stranačkih organa.

Služba informisanja DNS-a (čitaj: Dane Malešević) nije uspjela demantovati baš ni jednu informaciju o brojnim aferama u školskom sistemu Republike Srpske u kojima se među glavnim akterima pominje upravo Malešević.

Uostalom, zašto su ministru uopšte potrebne službe i službenici da bi umjesto njega rekli šta je i gdje magistrirao?

A pitanje je vrlo jednostavno i nije neophodno da neko ima zvanje magistra da bi na njega odgovorio!?

Pitanje koje smo, između ostalog, 24.11. 2015. godine uputili ministru glasi: Gdje ste i kada završili postdiplomske studije i koja je tema vašeg magistarskog rada?

Odgovor još nismo dobili. Podsjećamo, na sajtu Vlade RS su navedene nepotpune informacije o Mleševićevim osnovnima studijama i o doktoratu, dok nije pomenuta ni jedna riječ o pstidpolomskim studijama.

Način na koji ministar prosvjete pokušava prikriti informacije o svom obrazovanju trebale bi biti okidač nadležnim institucijama da ovaj slučaj ispitaju. Na Maleševiću je da otkloni sve nedoumice oko ovog pitanja i da, u svakom slučaju, podnese ostavku, zbog štete koju je do sad u više navrata nanio školskom sistemu RS.

Impuls