fbpx

Uz aplikaciju "STRANAČKO ZAPOŠLJAVANJE" lakše do posla

stranačko zapošljavanje

foto: ozonpress.net

U cilju podrške ugroženim privrednicima, radi ublažavanja posljedica globalne pandemije virusa COVID 19, Vlada je dodijelila novi paket finansijske podrške, pa je tako iz budžeta izdvojeno tri miliona KM preduzeću POINTER za izradu nove aplikacije za mobilne telefone "STRANAČKO ZAPOŠLJAVANJE".

"Došli smo do zaključka da će se posljedice rada Instituta za cijepanje i razbijanje stranaka "Slobodan Milošević" "Slobodan Milošević" osjetiti najviše na stranačkom zapošljavanju. Novootvoreni Institut počeo je raditi punim kapacitetom, pa se tako u narednom periodu očekuje nastanak novih političkih partija koje će se morati zbrinuti. Tržište javnih ustanova i javnih institucija neće moći podnijeti savremene trendove stranačkih zapošljavanja, pa je cilj izrade aplikacije STRANAČKO ZAPOŠLJAVANJE ograničeno samo na one stranke koje se zbrinu", ističu iz Vlade i dodaju da će ova aplikacija unijeti red u dosadašnje stranačko zapošljavanje.

U skorašnje vrijeme zatečeni smo situacijom da je Ujedinjena Srpska zaposlila nekoliko desetina novih radnika u jednoj javnoj ustanovi koja joj je data pod koncesiju*, a za koje nismo sigurni da su njihovi članovi. Zbog toga, ugrožen je integritet i suverenitet stranačkog zapošljavanja, jer pojedine stranke vrše nekontrolisano i nezakonito stranačko zapošljavanje. Tu treba postojati red, i divljanje u zapošljavanju mora stati. Zna se ko se može zaposliti u javnoj ustanovi ili instituciji, samo član stranke i to uskoro samo preko aplikacije” ističu iz Vlade.

Iz preduzeća POINTER ističu kako će ova aplikacija biti sasvim nešto novo na tržištu stranačkog zapošljavanja. "Aplikacija je zamišljena tako da se koristi bez mnogo muke. Svako ko odluči da koristi aplikaciju mora se učlaniti u konkretnu stranku koja se nalazi na ponudi, te u par klikova izabrati koje je to radno mjesto koje želi. Nakon toga sve ide laške”, istakao je Živorad Milosrdić, šef aplikacionog tima.

Ovo preduzeće uskoro planira izradu igrice “KOLIKO UZETI” koja će unijeti red u primanju mita i korupcije državnih službenika.

*Koncesija na javne ustanove ili javna preduzeća je novi oblik međustranačkih odnosa u kome se strankama koja su okupljene oko alfa stranke, daju javne ustanove ili javna preduzeža na upravljanje.

Napisani sadržaj je satiričnog karaktera i ne predstavlja stvarno stanje stvari.

Autor: Impuls