fbpx

OPŠTINA GACKO: Tender za nabavku goriva namješten „Nestro Petrolu“

milinkovic1

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković (SNSD) raspisao je tender vrijedan skoro 19.000 KM za nabavku goriva. Uslovi iz tenderske dokumentacije navedeni su tako da ih može ispuniti samo jedna firma – „Nestro Petrol“.

Opština Gacko, na čelu s načelnikom Ognjenom Milinkovićem (SNSD), prije nekoliko dana raspisala je tender vrijedan 18.800 KM bez PDV-a za nabavku goriva za potrebe opštinske uprave opštine Gacko i Teritorijalne vatrogasne spasilačke jedinice Gacko u 2022. godini.

Nabavka je podijeljena na dva lota, provodi se konkurentski zahtjev, a u tenderskoj dokumentaciji navodi se i to da je predviđeno provođenje e-aukcije.

No, izvjesno je da do e-aukcije neće ni doći. Evo zbog čega.

Naime, u tenderskoj dokumentaciji se od ponuđača traži da imaju prodajna mjesta, sa sistemom kartičnog poslovanja u svrhu izdavanja goriva putem elektronskih kartica, na najmanje pet lokacija – Gacko, Sarajevo, Višegrad, Bijeljina i Banja Luka, kao i partnerskim firmama u Srbiji.

Kako se navodi u obrazloženju, lokacije su navedene „s obzirom na nadležnost ovog ugovornog organa i teritorijalnu rasprostranjenost subjekata s kojima ovaj organ najviše sarađuje ili prati rad istih“.

Slučajno ili ne, na svih pet lokacija samo jedna firma ima benzinske pumpe, i to „Nestro Petrol“.

Tako u samom Gacku posluju tri benzinske pumpe. Osim „Nestrove“, tu su još i benzinske pumpe firmi „Nešković“ i „Mancom“. Međutim, u Višegradu firma „Nešković“ nema svoju benzinsku pumpu, dok „Mancom“ ne posluje u Banjoj Luci. Na ovaj način, Opština Gacko pogodovala je firmi „Nestro Petrol“, kao jedinom ponuđaču koji ispunjava sve uslove iz tenderske dokumentacije.

Inače, ova firma je i ranijih godina, dok je SDS vladao opštinom, dobijala iste tendere od Opštine Gacko. U 2021. godini zaključena su dva ugovora u vrijednosti većoj od 28.000 KM, u 2020. također dva ugovora vrijedna kombinovano skoro 30.000 KM...

Gacko i Nestro

Pratimo Tendere.ba