fbpx

Nijagara zalednjena CNN ps

Dijelovi Nijagarinih vodopada, na granici SAD i Kanade, zaledili su se u toku jučerašnjeg dana nakon što su se prošle nedjelje temperature spustile na -18C na reci Nijagari, a hladni talas je još uvek prisutan u američkoj državi Njujork i drugim dijelovima Sjeverne Amerike, piše Indipendent.

Britanski list navodi da su turisti, koji su se juče zatekli na Nijagarinim vodopadima, mogli da vide i fotografišu velike komade leda kako plutaju u vodi, dok su oblaci pare i duga bili prisutni tokom cijelog dana.
 
Indipendent piše da iako se na nekim fotografijama čini da su slapovi vode u potpunosti smrznuti, voda nikada ne prestaje da teče uprkos ovakvim uslovima, a prisustvo velikih površina leda na vodopadu zabilježeno je i tokom 2014. i 2015. godine kada su polarni cikloni pogodili to područje.
 
Njujork je, zajedno s mnogim drugim saveznim državama širom SAD, tokom posljednje dvije nedjelje je pogođen izuzetno hladnim talasom, a više snježnih padavina se očekuje na Nijagari i tokom sljedećih nekoliko dana, navodi britanski list.
 
Autor: Tanjug

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU