fbpx

Iako nisu jestiva, ili čak ni toliko “čokoladna”, Čokoladna Brda u Boholu na Filipinima su fascinantan prirodni fenomen koji se sastoji od oko 1.700 brda koja se nalaze na jednoj ravnici. Sva brda imaju sličan oblik, a razlikuju se u visini koja varira od 30 do 120 metara. Veći deo godine, Čokoladna Brda su jarko zelene boje, ali tokom sezone kada vlada suša, brda postaju smeđe kupole, otuda i nazvane Čokoladne. Kada se pogleda sa visine, ova velika ravnica odjednom dobije izgled kutije pune ukusnih bombonjera.

chocolate hills 3

Kao i svaki drugi prirodni fenomen, Čokoladna Brda prate brojne legende. Jedna legenda kaže da su divovski bizoni pustošili ovu regiju, uništavajući sve useve. Kako bi im se osvetili, meštani su iza sebe ostavili pokvarene useve, zbog kojih je bizonima pozlilo. Svi bizoni su napustili regiju i zbog bolesti ostavili iza sebe gomile izmeta.

Druga legenda ide ovako: dva diva su bacala kamenje jedan na drugog. Uskoro su postali umorni i postali prijatelji, te napustili područje, zaboravljajući da počiste nered koji su stvorili. Druga verzija ove priče, div se zaljubio u smrtnika koji je umro. Devastiran, div je plakao, a ogromne suze su padale iz njegovih očiju, suze koje su kasnije formirale brda.

chocolate hills pictures 2

Međutim, budući da stanovnici Bohola zapravo ne mogu jesti čokoladu sa brda, prostor između svakog brda koriste za useve riže i ostalih poljoprivrednih dobara.Sasvim zasluženo, Čokoladna Brda su jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija na Filipinima.

cokoladna brda

the chocolate hills phillipines

studentskiživot.com

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU