fbpx

Mate Parlov, svjetski prvak i olimpijski pobjednik, najveći boksač ove i bivše države koji je za života proglašen najboljim našim sportašem 20. stoljeća, dobit će spomenik u Puli.

Parlov

Rođenjem iz Ričica kod Imotskog, boksački šampion za život je odabrao Pulu, u kojoj je po završetku karijere vodio kafić i u njemu i sam posluživao goste, dok mu 2008. nije dijagnosticiran rak pluća, od kojeg je i iste godine preminuo.

Mati Parlovu u čast u Puli je nazvan dom sportova, a uskoro će ovaj velikan u gradu u kojem je živio i u kojem je sahranjen dobiti i spomenik.

Inicijativu je pokrenuo Hrvatski boksački savez, pozdravila Matina obitelj, a podržao Grad Pula. Odabrano je i idejno rješenje koje je izradio umjetnik Ante Jurkić, a tek treba odabrati lokaciju za spomenik:

"Bitno je uklopiti spomenik i kip u okoliš. Upravo zato je bitna lokacija na kojoj bi se nalazio. U suradnji s obitelji, postoje dvije potencijalne lokacije - Zlatna vrata, preko puta lokala koji je Mate vodio do smrti i park ispred amfiteatra Arene. Obzirom na veličinu spomenika, koji će sa postoljem biti preko 3 metra, položaj u prostoru dodatno će osnažiti Matin kip", izjavio je Jurkić.

Autor: Lokal.hr

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU