fbpx

zagrebterorizam

Danijel Bezuk, napadač na zgradu Vlade Hrvatske koji je teško ranio jednog pripadnika obezbjeđenja, intenzivno je na svom računaru duže vrijeme pregledao informacije o hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, ali i predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, policija je na njegovom računaru pronašla tekstove, ali i fotografije sa kancelarijama Vlade i predsjednika, lokacijama tih objekata, rutama kojima se do njih dolazi i redovnim aktivnostima predsjednika i premijera, saznaje Jutarnji list.

Kako se navodi, najvjerovatnije su upravo na tim saznanjima iz istrage, ali i snimcima nadzornih kamera sa obližnjih zgrada, zasnovane i nedavne kategoričke tvrdnje iz Vlade da je meta napada najvjerovatnije trebalo da bude Plenković. Cilj napadača, po svemu sudeći, bio je da se probije u zgradu Vlade s oružjem.

On je krenuo prema ulazu, ali kada su se tu pojavili pripadnici policije, promijenio je plan i odmah zapucao. Upravo rekonstrukcija Bezukove komunikacije preko društvenih mreža i iz oduzetih mobilnih telefona i vjerovatno personalnog računara, najvažniji su krak istrage, na kojoj od ponedjeljka združeno rade policija, SOA i Državno tužilaštvo.

Na istrazi napada koji je Plenković u srijedu okarakterisao kao teroristički čin paralelno radi niz timova, a s obzirom na to da je Danijel Bezuk kraće vrijeme boravio u Njemačkoj, gdje mu radi jedan od braće, putem međunarodne pravne pomoći zatražena je i pomoć njemačke policije.

Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 5.5%
Ne - 81.7%
Možda - 11%

Ukupno glasova: 109
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1